Syrianska tjuvstartade den sjunde omgången av serien när man gästade Norrköpingslaget IK Sleipner på den anrika Platinumcars Arena. Till matchen kom man med två raka segrar och det var ett rödgult som var på uppgång. Med sig hade Syrianska ett enormt bortafölje som satte ordentlig färg på matchen och fick se våra rödgula krigare förlänga sin vinstsvit.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt och kontrollerade spelet under stora delar av den första halvleken. Man försvarade sig bra samtidigt som rödgult visade prov på ett flexibelt offensivt spel. Det dröjde till dryga halvtimmen innan Syrianska fick utdelning, då genom Majkel Bagir som drev upp bollen på offensiv planhalva och gav SFC ledningen med 1-0 efter ett distinkt skott i målvaktens högra hörn. Helt klart rättvist sett till matchbilden. Därefter släppte rödgult däremot igenom ett friläge som Sleipner inte lyckades förvalta. En gnutta tur kombinerat med en rödgul dominans gjorde att Syrianska kunde gå in till halvtidsvila med en 1-0 ledning i ryggen.

Andra halvlek fortsatte på samma vis egentligen, dock med ett lite mer tillbakadraget SFC men som ändå hade kontroll på matchen. Syrianska drabbades av ett orosmoment när Joshua Wicks var tvungen att kliva av planen med en befarad vadskada efter en utrusning. In kom 17-årige Fahad Ghazala som fick debutera i division 2, något som han skötte bra. Matchen kännetecknades lite mer av kamp om boll snarare än skönspel, men i den 75:e minuten kunde Syrianska utöka sin ledning till 2-0 efter ett mycket fint spel. Ramez Matti vek in diagonalt från sin högerkant, spelade Kenneth Carlie med en perfekt djupledspassning som slog ett perfekt inspel till Majkel Bagir som tryckte in sitt andra mål för dagen. I den 91:a minuten fick Sleipner en biljett tillbaka i matchen efter ett drömmål med en fin cykelspark på ett inlägg. Det satte lite press på SFC som behövde försvara sin ledning de sista minuterna. Efter en tilltrasslad situation som kunde ha resulterat i ett baklängesmål kunde Syrianska-försvaret rensa undan bollen och rödgult vann med 2-1.

Det var en välbehövlig seger för Syrianska som gjorde sin bästa match hittills, har nu rejäl kontakt med toppen och har verkligen kommit igång efter en lite sämre säsongsinledning. Rödgult fick fira med de tillresta rödgula supportrarna som också stod för ett fantastiskt stöd matchen igenom. Nu blickar vi framåt mot nästa omgång när det är dags för ett nytt Södertäljederby, på söndagen, den 22:a maj. Då är det United IK som står för motståndet. Tillsammans är vi starka! #TiheSuryoye

Matchfakta: IK Sleipner – Syrianska FC 1-2 (0-1)
Mål: Majkel Bagir 27′, 74′ (SFC), Esat Jashari 90+1′ (IKS)
Varningar: Jonathan Larsson 24′ (IKS), Goran Hadziahmetovic 63′ (IKS), Eldin Ibrahimbegovic 80′ (IKS), Arbér Abazi 86′ (IKS), Kevin Kielin 90′ (SFC)
Startelva: Wicks (Ghazala 52′) – Younan, Ingvarsson, Elia (Hanna 66′), Chantarumporn – Behnan, Moche – Carlie, Carabajal (Kielin 75′), Matti (Visconti 75′) – Bagir (Georgis 75′)