Serien börjar sätta sig efter säsongsinledningen och det är oerhört jämnt i toppen. Under söndagen är det upplagt för ett nytt toppmöte och dessutom ett nytt Södertäljederby. Syrianska tar emot Nordic United och det är två formstarka lag som drabbar samman på Södertälje Fotbollsarena, där båda är på jakt efter att sätta press på Nyköping och Assyriska. Förra säsongens möten med United slutade i två oavgjorda matcher, med 2-2 respektive 1-1. Frågan är vilka det blir som drar det längsta strået nu?

United hade liksom Syrianska, en trög säsongsinledning. Utöver det har man haft ett tränarbyte när Zvezdan Milosevic fick tacka för sig efter tre omgångar. Nu är det den före detta rödgula spelaren Mattias Genc som har fått ta över tränarposten, vilket har visat sig ge en effekt då man inför den här matchen, radat upp tre raka segrar. I United finner man många välbekanta ansikten, då i princip hela laget har spelat för Syrianska. Spelare att hålla extra koll på under matchen är mittfältsdirigenten Ammar Ahmed och fjolårets skyttekung för Syrianskas del, Aziz Essaisi som anslöt till United inför årets säsong. Det är en vass motståndare som väntar på söndagen och det gäller att ha toppfokus.

Syrianska har efter en trevande säsongsinledning ryckt upp sig. Laget har tagit tre raka segrar sen derbyförlusten och har kommit till sin rätt när det gäller det spelmässiga i matcherna. I den senaste segern mot IK Sleipner på Platinumcars Arena med 2-1 gjorde man sin bästa match hittills sett till helheten. Skytteligaledaren finns i Syrianska och heter Majkel Bagir som kommer att bli en nyckel i det offensiva spelet under söndagen. Rödgult får Jonathan Gürsac tillbaka från avstängning inför derbyt men fick däremot lida av ett stort avbräck i den senaste matchen, då målvaktsveteranen Joshua Wicks klev av skadad och kommer därmed att missa toppmötet. Något som måste vara på topp är skärpan framför mål och dessutom att minimera försvarsmisstagen för att rödgult ska kunna kliva av som segrare mot United.

På söndag, kl 17:00 är det dags för ett nytt Södertäljederby. Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till arenan, kl 17:00, för att lyfta fram våra rödgula krigare till seger. Utan er supportrar är vi ingenting! Mot seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Nordic United FC
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Söndagen, den 22:a maj, Kl 17:00
Domare: Odai Alwani (HD), Demir Kasumovic (AD1), Arnould Andrawes (AD2)
Matchen kommer även att sändas på lt.se för dig som inte har möjlighet att ta sig till arenan på söndag.

Andrew Moro
maj 21, 2022