Det var två lag som jagade en fjärde raka seger under söndagseftermiddagen. Syrianska såväl som United hade tre raka segrar inför matchen. Efter 90 spelade minuter fick bägge sin vinstsvit bruten efter 2-2 på Södertälje Fotbollsarena. Det var ett rättvist resultat får man konstatera.

United var det laget som tog tag i taktpinnen från start och skapade även de bästa målchanserna under den första halvleken. Det offensiva spelet i rödgult såg blekt ut och det gick absolut inte att känna igen Syrianska. Misstag i kombination med frustration satte sin prägel på spelet vilket blev en av faktorerna till den svaga halvleken. United hade flera lägen för att göra ett och till och med flera mål, men man får tacka vikarierande Felix Eriksson samtidigt som United var ineffektiva framför mål. Med dryga tio minuter kvar att spela av den första halvleken kunde United ta ledningen med 1-0, visserligen med flyt men som i alla fall var välförtjänt. Jonathan Gürsac skarvade in bollen i eget mål efter en hörna från Ammar Ahmed. Halvtidsresultatet skrevs till 1-0 i Uniteds favör och Syrianska hade mycket att ta igen inför den andra halvleken.

Syrianska kom ut i den andra halvleken med betydligt större hunger än i den första och nu satt det kombinationsspel som man var vana vid att se, framför allt i det offensiva spelet. I den 58:e minuten slår Kenneth Carlie en hörna och efter en tilltrasslad situation i offensivt straffområde damp bollen ner hos Nacho Carabajal som tryckte in kvitteringsmålet. Rödgult fick den andra halvleken dit de ville och det dröjde heller inte länge innan Syrianska kunde fullborda sin vändning. Nyinbytte Alessandro Visconti drev upp bollen mot det offensiva efter att Matteus Behnan vunnit bollen på mittplan. Nyförvärvet sköt tämligen enkelt in 2-1 strax utanför straffområdet i rödgults favör och vilt, rödgult jubel bröt ut på läktarna. Glädjen visa sig dock bli oerhört kortvarig, då det bara dröjde till dryga minuten senare innan United gav svar på tal. Och här kan man lugnt säga att släkten är värst. Den före detta Syrianska-spelaren Ammar Ahmed slog ett oerhört fint inlägg på en frispark till fjolårets rödgula skytttekung, Aziz Essaisi som nickade in kvitteringsmålet. Därefter svajade matchen fram och tillbaka. Både Syrianska och United hade sina lägen att avgöra matchen, men det ville sig inte för något av lagen. Det var däremot Syrianska som var allra närmst att få in ett segermål. Klockan står på minut 92 när Dejan Garaca misstajmar en långboll vilket friställer Alessandro Visconti totalt. I sitt närmande mot mål hann han aldrig få till något avslut och blev nerdragen av en före detta rödgul spelare, Gabriel Somi som tog ett taktiskt rött kort. Därefter hade United flera hörnor som blev halvfarliga men det blev aldrig något avgörande och årets andra Södertäljederby slutade 2-2.

Det får ses som ett rättvist resultat i slutändan då båda lagen bjöd på oerhört farliga målchanser. Nu gäller det att ta nya tag inför nästa match som spelas redan på onsdagen. Då är det IFK Lidingö som står för motståndet på Lidingövallen, kl 20:15. Framåt Syrianska!

Matchfakta: Syrianska FC – United FC 2-2 (0-1)

Mål: Självmål, Jonathan Gürsac 37’ (UFC), Nacho Carabajal 57’ (SFC), Alessandro Visconti 64’ (SFC), Aziz Essaisi 65’ (UFC)

Varningar: Mark Gorgos 23’ (UFC), Matteus Behnan 25’ (SFC), Jonathan Gürsac 44’ (SFC), Alessandro Visconti 77’ (SFC), Johannes Ercan 77’ (UFC)

Utvisning: Gabriel Somi 92’ (UFC)

Startelva (SFC): Eriksson – Younan, Gürsac, Ingvarsson, Üre (Chantarumporn 78’) – Behnan, Hanna (78’ Moche) – Carlie (58’), Carabajal, Matti – Bagir