Det blev oavgjort i derbyt mot United i söndags och redan imorgon är det dags för en ny omgång när Syrianska går in i en period med intensivt matchande. I match två av totalt tre på en vecka ska man ta sig an IFK Lidingö på bortaplan. Där siktar rödgult på att studsa tillbaka på vinnarspåret igen för att hänga med i toppen av tabellen som ännu förblir oerhört jämn.

Syrianska kommer senast från 2-2 mot United i söndags där man bjöd på en i helhet bra insats, där den första halvleken däremot lämnade mycket att önska offensivt sett och gick in till halvtidsvila med ett uddamålsunderläge. I den andra halvleken ryckte man upp sig rejält och visade prov på stark moral när man vände på matchen innan United kunde kvittera. Syrianska hade bud på mer men det ville sig inte och det blev till slut 2-2 som var rättvis sett till matchbilden. Till morgondagens match mot Lidingö är Joshua Wicks fortsatt otillgänglig för spel på grund av sin skada som han ådrog sig mot Sleipner och utöver det kommer även mittfältskuggen Matteus Behnan att missa matchen på grund av avstängning då han i derbyt tog sitt tredje gula kort. Bortsett från Matteus och Joshua har Syrianska full trupp att tillgå i den 9:e omgången.

IFK Lidingö kommer senast från en 3-2 förlust mot IFK Eskilstuna på bortaplan. Laget har inte övertygat resultatmässigt under inledningen och står åtta inspelade poäng på åtta omgångar. Men hemma på Lidingövallen är man ett oerhört jobbigt lag att möta. Lidingö har för tillfället en skytteligaledare i vasse Simon Miedinger som hittills har nätat sju gånger om. Alla matcher i den här serien är tuffa och matchen mot Lidingö under morgondagen är inget undantag. Som påpekat många gånger innan är det av yttersta vikt att man visar prov på effektivitet i anfallsspelet samtidigt som man minimerar individuella misstag.

Det är dags att studsa tillbaka på vinnarspåret. Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Lidingövallen för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny seger! Med avspark kl 20:15 ser vi fram emot att se er alla på plats. Tillsammans är vi starka! #TiheSuryoye

Matchinformation: IFK Lidingö – Syrianska FC
Var?: Lidingövallen
När?: Onsdag, 25:e maj, kl 20:15
Domarteam: Martin Johansson Oberle (HD), Robert Lindén Säfström (AD1), Rasmus Ekberg (AD2)