En intensiv vecka av matchande lider mot sitt slut. Syrianska har spelat oavgjort mot United Nordic och åkt på en chockförlust mot IFK Lidingö i onsdags och under morgondagen är det dags för en ny hemmamatch när IFK Eskilstuna gästar Södertälje Fotbollsarena. Serien börjar sätta sig och för att inte halka efter rejält i toppstriden är en seger imorgon av allra yttersta vikt.

Eskilstuna har ryckt upp sig en aning och kommer till matchen med två raka segrar i bagaget mot IFK Lidingö respektive Värmbols FC. Dessförinnan hade man tre raka förluster och läget såg mörkt ut för Eskilstuna-laget som dock har ljusnat upp nu. Laget ligger för närvarande strax ovanför nedflyttningsstrecket och har hittills stått för tre segrar, en oavgjord och fem förluster. Morgondagens bortalag kommer att få klara sig utan Sermed Habib som är avstängd på grund av en varning han ådrog sig i den senaste omgången.

Syrianska kommer från en chockförlust med 4-1 borta mot Lidingö senast. Medan det är svårt att försvara en 4-1 förlust så såg det definitivt inte ut som en sådan match spelmässigt sett där Syrianska ändå kom till många farliga målchanser. Det var dock inte rödgults dag som inte kunde förvalta sina lägen samtidigt som Lidingö var effektiva i sina sylvassa kontringar. Som om det inte vore nog med det fick Syrianska tre spelare avstängda till morgondagens match mot Eskilstuna, då både Majkel Bagir och Ramez Matti tog sitt tredje gula kort och även Nacho Carabajal som blev utvisad i matchens slutminuter. Utöver det fick även Afram Hanna kliva av skadad i den första halvleken och missar troligtvis matchen. Men ett glädjebesked är att Matteus Behnan är tillbaka från sin avstängning och är därmed tillgänglig för spel. Det är självklart flera avbräck för Syrianska som redan besitter en tunn trupp, men de vikarierande spelarna kommer att sköta det bra.

Syrianska är i ett stort behov av en seger för att hänga med i toppen av tabellen. Se till att vara på plats imorgon och lyft fram våra rödgula krigare till en viktig seger. Tillsammans är vi starka! Mot seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – IFK Eskilstuna
När?: Söndagen den 29:e maj, kl 14:00
Var?: Södertälje Fotbollsarena
Domarteam: Adli Assali (HD), Arnold Andrawes (AD1), Manar Jalka (AD2)
Matchen kommer att sändas på LT.se för dig som inte kan närvara på matchen.

Andrew Moro
maj 28, 2022