Syrianska tjuvstartar den sjunde omgången under fredagskvällen när rödgult beger sig till Norrköping för att ta sig an IK Sleipner på Platinumcars Arena. Syrianska jagar sin tredje raka seger och kan vid tre poäng under morgondagen få ordentlig kontakt med resten av toppen samtidigt som man hamnar på samma poäng som Sleipner som inför omgången ligger tre poäng före just rödgult.

IK Sleipner har stått för en stark säsongsinledning och har kammat in 13 poäng på de sex inledande omgångarna vilket ger en tredjeplats i tabellen. Fyra vinster, en oavgjord och en förlust har Norrköpingslaget noterats för och har varit ett svårslaget lag. Sleipner kommer senast från en bortaseger mot IFK Eskilstuna med 3-2. Morgondagens match lär bli en tuff uppgift för de rödgula.

Syrianska kommer till matchen med två raka segrar mot Arameisk-Syrianska och Karlberg och har haft en uppgång i det spelmässiga de senaste matcherna. Man står noterad för tio poäng under de sex inledande omgångarna och har efter en lite skakig säsongsinledning ryckt upp sig en aning. Senast mot Karlberg satt segern långt och man såg ut att gå mot två tappade poäng, men tack vare en stark moral i laget kunde SFC till slut bärga tre poäng. Inför morgondagens match har Syrianska däremot mittbackskaptenen Jonathan Gürsac avstängd på grund av tre gula kort, men har utöver det en full trupp att tillgå.

Det är dags att gå mot en tredje raka seger imorgon! Vi uppmanar samtliga supportrar att följa med Gefe Fans till matchen samt alla rödgula supportrar i Norrköpings närområde att ta sig till Platinumcars Arena, imorgon, kl 19:30 för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny seger! Om du inte kan ta dig till Norrköping kan du se matchen på LT.se. #TiheSuryoye

Andrew Moro
maj 12, 2022