Sommaruppehållet närmar sig och i vårsäsongens sista hemmamatch var det upplagt för toppmöte när Norrköpingslaget Smedby AIS gästade Syrianska och Södertälje Fotbollsarena under den soliga lördagskvällen. Inför matchen låg just Smedby på en andraplats och tätt bakom jagade rödgult. Vid seger kunde man kliva förbi Smedby och sätta ytterligare press på serieledaren Assyriska som tappade poäng under gårdagen. Ett Syrianska som tidigare har haft svårt att sätta spiken i kistan under sina matcher visade att man kan bättre och tog en övertygande seger med hela 4-1.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt från matchstart och det dröjde inte länge innan målnollan skulle spräckas. I den 6:e minuten drev Kenneth Carlie framåt och drog ett fint distansskott som letade sig in i målvaktens vänstra hörn. 1-0 i rödgults favör var ett faktum och Syrianska fick matchen precis dit man ville. Medan Smedby inte var helt ofarliga så var det ändå Syrianska som kontrollerade matchen relativt väl och Smedby tilläts inte skapa allt för många farligheter. Rödgult hade fina kombinationsspel på offensiv planhalva. Men trots det slarvade man en aning för mycket i uppspelsfasen. Mot slutet av den första halvleken arbetade sig Smedby in i matchen och skapade ett par målchanser, men 1-0 stod sig halvleken ut och SFC hade en rättvis ledning med sig in i halvtid.

Tio minuter efter att den andra halvleken blåstes igång var det dags för Syrianska att utöka sin ledning. Ett misstag från Smedby på defensiv planhalva gjorde att Afram Hanna kunde frispela Majkel Bagir som kyligt satte dit 2-0 för hemmalaget. Efter det hade Syrianska stor kontroll på matchen och Smedby tilläts inte komma till några farligheter alls där flertalet av Smedbys chanser rann ut i sanden. I den 77:e minuten kom däremot Smedby upp i ett kontringsläge där det uppstod en 4 mot 2 situation. Dino Cavalic gjorde inga större misstag och förvaltade sitt läge på ett exemplariskt sätt och reduceringen var därmed ett faktum för Smedby som satte lite nerver i matchen. Men Syrianska skulle ge svar på tal kort därefter när Majkel Bagir, drygt 7 minuter senare, kunde sätta dit sitt 13:e mål för säsongen och befäste sin skytteligaledning efter att anfallspartnern Kenneth Carlie frispelat Majkel. Glädjen hade heller inte hunnit lägga sig efter 3-1 målet när det var dags för 4-1 när Kenneth Carlie kom fri med målvakten på en kontring. Carlie gjorde inga misstag, satte dit sitt andra mål för dagen och det var ridå för Smedby. Slutresultatet skrevs till 4-1 och tre blytunga poäng var i hamn när halva säsongen färdigspelades. I och med Assyriskas bolltapp flåsar man nu lokalkonkurrenten i nacken i kampen om förstaplatsen.

Syrianska tog en viktig seger och klev upp på en andraplats i och med gårdagens seger. Nu väntar Huddinge IF på bortaplan i vårsäsongens sista match när serien vänder. Matchen spelas på torsdagen, den 23:e juli med avspark kl 20:00 på Källbrinks IP. Se till att vara på plats för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny och viktig seger som skulle ge ett bra utgångsläge inför andra halvan av säsongen! #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – Smedby AIS 4-1 (1-0)
Mål: Kenneth Carlie 6′, 86′ (SFC), Majkel Bagir 55′, 84′ (SFC), Dino Cavalic (SAIS)
Varningar: Carl Cronander 37′ (SAIS), Sebastian Younan 43′ (SFC)
Startelva SFC: Stahl – Younan, Gürsac, Ingvarsson, Moche – Visconti (Kielin 68′), Hanna, Georgis (Touma 82′), Matti, – Bagir, Carlie (Obeng 85′)

Andrew Moro
juni 19, 2022