En mindre bra säsongsinledning har omvandlats till ett ordentligt topprace för Syrianska som flåsar serieledaren Assyriska i nacken inför den sista omgången innan sommaruppehållet. Rödgult befinner sig på en tredjeplats med ett måls sämre målskillnad än Nordic United FC och enbart två poäng bakom Assyriska. När serien nu har vänt står Huddinge IF för motståndet på Källbrinks IP under torsdagskvällen där Syrianska kommer till matchen med ett lite tufft truppläge.

Huddinge är ett svårslaget lag och har trots sin tabellplacering (9:e plats) enbart förlorat tre matcher hittills (lika många som Syrianska). Däremot har man spelat oavgjort sex gånger och har haft svårt med att avgöra sina matcher. Senast kommer man från en 3-1 seger borta mot IFK Lidingö och hade dessförinnan förlorat mot United med 1-0. Med två segrar på de fem senaste matcherna är det en någorlunda okej form som Huddinge har, men trots det ska man inte underskatta Huddinge som är ett spelskickligt lag och är dessutom svårslagna på hemmaplan.

Syrianska har fyra raka segrar i bagaget och kommer senast från en övertygande 4-1 seger hemma mot toppkonkurrenten Smedby. På dem tre senaste matcherna har Syrianska nätat 12 gånger om och skyttekungen Majkel Bagir har stått för sju av de målen. Det är ett SFC som har blivit betydligt mer effektiva i den sista tredjedelen vilket man hade en del bekymmer med i början av säsongen. Inför matchen mot Huddinge befinner man sig dock i en lite knepig sits när ingen ytterback är tillgänglig för spel. Sebastian Younan blev avstängd i den förra matchen på grund av sitt tredje gula kort och Christian Üre fick kliva av uppvärmningen med en känning, det är högst oklart om Üre är tillgänglig för spel i morgondagens drabbning. Jay Chantarumporn är sedan tidigare otillgänglig. Det återstår att se hur Syrianska löser den uppgiften, men ett litet ljus i tunneln är att Moche som fick vikariera som högerback förra matchen gjorde en bra insats.

Senaste matchen lagen emellan slutade 2-2. Nu är det dags att ta revansch och för Syrianska att avsluta den här vårsäsongen på bästa möjliga sätt för att skaffa sig ett bättre utgångsläge inför nästa halva. Matchen mot Huddinge spelas imorgon, kl 20:00 på Källbrinks IP och vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Huddinge för att stötta våra rödgula krigare till en femte, raka seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: Huddinge IF – Syrianska FC
När?: Torsdagen, den 23:e juli, kl 20:00
Var?: Källbrinks IP
Domarteam: Adli Assali (HD), Vedad Kestendzic (AD1), Rasmus Ekberg (AD2)
Matchen kommer inte att sändas på LT.se.

Andrew Moro
juni 22, 2022