Toppstriden är minst sagt ett getingbo och för att inte tappa mark i toppen är en trepoängare av yttersta vikt i varje match. Nu vankas det toppmöte i helgen när tabelltrean Syrianska tar emot tabelltvåan och målglada Smedby AIS i vårsäsongens sista hemmamatch. Vid seger kan rödgult klättra upp till en andraplats och sätta ytterligare press på Assyriska. Det gäller att avsluta vårsäsongen starkt för att kunna skaffa sig ett bra utgångsläge inför säsongens andra hälft.

Smedby har stått för en urstark vårsäsong och har gjort flest mål i serien. Laget har gjort 32 mål på 12 matcher och kommer onekligen sätta det syrianska försvaret på prov under lördagskvällen. Anfallstrion på topp hos laget från Norrköping består av Casper Frisk, Adin Bukva samt Hadi Wahedi där samtliga spelare återfinns i toppen av skytteligan varav den förstnämnde just nu befinner sig i en delad skytteligaledning med rödgults Majkel Bagir. Smedby kommer senast från 2-0 seger mot IFK Eskilstuna och har vunnit fyra av sina senaste fem matcher. För Syrianska gäller det att vara på tårna i det defensiva spelet då Smedby är ett lag som ofta kan utnyttja motståndarlagets misstag i backlinjen.

Syrianska har tre raka segrar och siktar på att förlänga vinstsviten på sin hemmaborg när Smedby gästar Södertälje Fotbollsarena. Rödgult kommer senast från en 5-1 seger mot Trosa-Vagnhärad där målskyttet lossnade rejält. Majkel Bagir blev hattrickskytt mot TVSK och lär vara väldigt sugen på att ta över tronen som ensam skyttekung. Ett glädjebesked är att Afram Hanna är tillbaka och har tränat för fullt under veckan. Det är viktigt för rödgult att fortsätta med det effektiva målskyttet man visade upp i den senaste matchen mot TVSK för att bärga hem samtliga tre poäng under morgondagen.

Vi vill passa på och uppmana samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena imorgon för att stötta våra rödgula krigare till en livsviktig trepoängare i kampen om att ta klivet upp igen. Tillsammans mot segern! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Smedby AIS:
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördagen, den 18:e juni, kl 18:00
Domarteam: Odai Alwani (HD), Valentin Covalciuc (AD1), Latih Butty (AD2)
Morgondagens match kommer att sändas på LT.se.

Andrew Moro
juni 17, 2022