Det var en solig och varm tillställning när Syrianska begav sig söderut mot Trosa för att ta sig an nästjumbon Trosa Vagnhärad SK på Häradsvallens naturgräs. Många rödgula supportrar var på plats för att se och stötta sitt Syrianska till en tredje raka seger. Inför matchen hade SFC enbart tagit uddamålssegrar och det har också lyfts fram i tidigare rapporter. Svaret på det? Jo, det blev en total islossning när Syrianska gick på knock och vann med hela 5-1 under lördagseftermiddagen.

Det dröjde inte länge innan matchens målnolla skulle spräckas. Knappa tio minuter hade gått innan Syrianska tog ledningen signerat Kenneth Carlie på ett fint distansskott. SFC bibehöll kontrollen på matchen och försvarade sig bra samtidigt som man visade prov på ett fint offensivt spel. Dryga kvarten efteråt var det dags igen och det var skyttekungen Majkel Bagir som tunnlade målvakten och utökade ledningen till 2-0 efter att ha mött ett inspel från vänsterkanten. Trosa fick en biljett in i matchen tio minuter senare när bollen oturligt nog studsa upp på Ingvarssons arm i defensivt straffområde vilket fick domaren att peka på straffpunkten. Straffen tog man vara på, trots att Peter Stahl fick en hand på bollen. 2-1 höll sig halvleken ut och SFC hade återigen, enbart en uddamålsledning.

Syrianska kom ut i den andra halvleken och kontrollerade på samma vis matchen som man gjorde i första halvlek. Trosa kom inte till någon riktig målchans och SFC ställde om effektivt. I den 66:e minuten kom Jay Chantarumporn runt på sin kant och slog ett inlägg till Majkel Bagir som nickade in bollen distinkt i målvaktens vänstra hörn. Andra målet för dagen (och det var inte slut där) för skyttekungen Bagir. Bara några minuter efteråt fick Syrianska nätkänning igen när Christian Moche gjorde sitt andra mål i den rödgula tröjan. Moche kämpade till sig bollen på kanten, fintade bort en spelare i straffområdet och slog tämligen enkelt in bollen i mål. På bara några minuter hade man i princip punkterat matchen när SFC gick från 2-1 till en 4-1-ledning. Men det skulle komma ett till mål för Syrianska och det var Majkel Bagir som skulle få fullborda sitt hattrick när han kom helt fri framför målvakten efter en fin långboll och placerade kyligt in bollen i det högra hörnet. SFC hade bud på ett till mål när nyinbytte Maxwell Obeng sköt bollen i ribban. Slutresultatet skrevs till 5-1 och man kan lugnt säga att det blev en ketchupeffekt för ett Syrianska som tidigare under säsongen har haft problem med effektiviteten framför mål. Tredje raka segern var ett faktum och Syrianska satte press på lagen ovanför.

Syrianska fortsätter att ånga på i toppen och vi vill tacka våra fantastiska supportrar för sitt fina stöd. Nästa vecka är det dags för ett nytt toppmöte när Syrianska tar emot tabelltvåan Smedby AIS på Södertälje Fotbollsarena. Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena på lördagen, den 18:e juni, kl 18:00 för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny och viktig trepoängare. Vid seger kan man kliva upp på kvalplatsen och sätta ytterligare press på tabellettan Assyriska! Tillsammans är vi starka! #TiheSuryoye

Matchinformation: Trosa Vagnhärad SK – Syrianska FC 1-5 (1-2)
Mål: Kenneth Carlie 7′ (SFC), Majkel Bagir 22′, 66′, 81′ (SFC), Jordan Simpson 33′ (TVSK), Christian Moche 70′ (SFC)
Varningar: Alige Barrow 55′ (TVSK)
Startelva (SFC): Stahl – Younan (Üre 76′), Gürsac, Ingvarsson, Chantarumporn – Visconti (Elia 65′), Behnan, Moche (Touma 80′), Matti – Bagir (Obeng 80′), Carlie (Kielin 80′)