Halva serien är snart avverkad och sommaruppehållet närmar sig. Med tre matcher kvar av vårsäsongen befinner sig Syrianska på en fjärdeplats, fyra poäng bakom förstaplatsen. Bottenlaget Trosa Vagnhärad är nästa motståndare som står på tur när rödgult ska bege sig söderut med destination Trosa under lördagseftermiddagen.

Syrianska kommer från två raka segrar mot IFK Eskilstuna och Värmbols FC med 2-1 respektive 3-2. Rödgult befinner sig på en fjärdeplats med fyra poäng upp till serieledande Assyriska och två poäng upp till kvalplatsen som Smedby innehar. Spelet har sett stundtals bra ut men har definitivt potential att bli bättre. Faktum är att Syrianskas samtliga vinster har varit uddamålssegrar, det vill säga att SFC aldrig har vunnit en match med mer än ett måls marginal. Det är nu högtid att bryta den trenden.

TVSK kommer från ett oavgjort resultat sist mot IFK Eskilstuna och hade innan dess brutit en negativ svit när IFK Lidingö besegrades på Häradsvallen med 2-1 vilket innebar säsongens första trepoängare. Dessförinnan hade man tre raka nederlag. Inför matchen är TVSK nästjumbo i serien, men ligger däremot på samma poäng som Arameisk-Syrianska och i nuläget är det målskillnaden som gör att TVSK befinner sig på en nedflyttningsplats. Trots det har man ”bara” fem matcher och spelat oavgjort i fem av tio matcher. Ännu en gång är det viktigt för Syrianska att inte underskatta motståndaren.

Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Trosa och Häradsvallen, imorgon, kl 14:00 för att lyfta fram våra rödgula krigare till en viktig trepoängare! #TiheSuryoye

Matchinformation: Trosa Vagnhärad SK – Syrianska FC
Var?: Häradsvallen A
När?: Lördagen, 11:e juni, kl 14:00
Domarteam: Adli Assali (HD), Manar Jalka (AD1), Arnold Andrawes (AD2)
Matchen kommer inte att sändas på lt.se.

Andrew Moro
juni 10, 2022