Det var en solig eftermiddag när Syrianska och Värmbols FC skulle drabba samman på Södertälje Fotbollsarena. Ett Syrianska som jagade andra raka segern för att hänga med i toppen och ett Värmbol som var i ett desperat behov av tre poäng för att inte stagnera totalt som tabelljumbo. Publiken på plats fick se en dominans från de rödgula, men trots det slutade det bara i en uddamålsseger med 3-2.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt och hade stor kontroll över spelet utan att riktigt komma fram ordentligt. Matchen var knappt tio minuter gammal innan målnollan spräcktes. Förvånansvärt nog var det Värmbol som tog ledningen efter ett totalt missförstånd mellan Peter Stahl och Jonathan Gürsac. Gürsac skulle nicka hemåt mot Peter, men nicken blev alldeles för hög vilket gjorde att Värmbols Shaalan Bittar kunde sno åt sig bollen och raka in bollen i öppen bur och Syrianska fick jobba i uppförsbacke nu. Men rödgult gav svar på tal. Efter några minuter kunde Syrianska istället utnyttja ett misstag i offensivt straffområde när målvakten tappade bollen efter att ha plockat ner den. Ramez Matti snodde åt sig bollen och spelade till Majkel Bagir som på ett kyligt och elegant sätt chippade in kvitteringsmålet. Syrianska fortsatte att trycka på och var flera gånger oerhört nära på att ta ledningen, men ineffektivitet var den största fienden. Rödgult etablerade sitt största tryck matchen igenom med drygt tio minuter kvar av spela av den första halvleken. Då träffade Christian Moche stolpen och på returen var Majkel Bagir framme, men fick se målvakten stå för en jätteräddning. 1-1 var ett faktum i halvtid och Syrianska kunde likväl ha lett matchen med flera mål.

Den andra halvleken var knappt några minuter gammal innan vändningen fullbordades. Majkel Bagir tog emot bollen efter ett inlägg från Kenneth Carlie, lyfte bollen över sig och prickade in bollen i mål ur en snäv vinkel. Bara dryga minuten senare var det dags igen. Carlie slog en stenhård frispark på målvakten som släppte ifrån sig en retur och där höll Kevin Kielin sig framme och petade in 3-1. Inom loppet av några minuter hade Syrianska gått ifrån 1-1 till en 3-1 ledning och man hade bud på ännu mer, men målen uteblev. Tempot lugnade ner sig en aning efter det och rödgult hade kontroll över matchen. I den 71:a minuten stack Värmbol upp i ett fint kombinationsanfall och med hjälp av lite flyt väckte man liv i matchen igen efter att bollen hamnat hos Shaalan Bittar som gjorde sitt andra mål för dagen. Däremot blev det aldrig riktigt nära för Värmbol och det var fortsatt rödgult som dikterade matchen och slutresultatet skrevs till 3-2 i rödgults favör, vilket borde ha slutat i större siffror med tanke på de målchanserna som Syrianska skapade under matchen.

Tre poäng är alltid tre poäng och Syrianska klättrar i och med gårdagens seger ännu mer i tabellen och befinner sig på en fjärdeplats, fyra poäng bakom serieledande Assyriska och två poäng bakom Smedby på andraplatsen. Nästa match spelas på lördag, den 11:e juni när Syrianska gästar Trosa-Vagnhärad på Häradsvallen med avsparkstid kl 14:00. Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Trosa för att lyfta fram våra rödgula krigare till en tredje raka seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Värmbols FC 3-2 (1-1)
Mål: Shaalan Bittar 10′, 71′ (VFC), Majkel Bagir 17′, 48′ (SFC), Kevin Kielin 50′ (SFC)
Varningar: Fabian Falk 66′ (VFC), Ramez Matti 83′ (SFC)
Startelva SFC: Stahl – Younan, Gürsac, Ingvarsson, Chantarumporn – Moche (Elia 62′), Behnan – Kielin (Visconti 62′), Carlie (Obeng 87′), Matti – Bagir