Sommaruppehållet börjar närma sig och det är viktigt för Syrianska att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt. Nästa motståndare på tur är tabelljumbon Värmbols FC som gästar Syrianska och Södertälje Fotbollsarena under den sena lördagsmatchen. Tre poäng är av yttersta vikt för Syrianska som inte får halka efter i en oerhört jämn tabell, där sjundeplatsen är enbart fyra poäng bakom serieledaren.

Värmbols kommer senast från en 3-0 förlust mot Assyriska och är för närvarande tabelljumbo i serien. Man har enbart tagit tre ynka poäng, och de kom via en seger mot Enskede med 3-2 för ett par omgångar sedan. Resterande matcher för laget från Katrineholm har slutat i nederlag och det är högläge för Värmbol att börja ta poäng för att minimera avståndet till säker mark, särskilt innan sommaruppehållet. Man får räkna med att det kommer vara ett hungrigt Värmbol som kommer att kämpa in till det sista för att kunna få med sig poäng från Södertälje.

Syrianska kommer senast från en 2-1 seger mot IFK Eskilstuna och även om det inte var en insats som var mycket att hänga i granen, var det en viktig seger för att inte halka efter i toppstriden. Dessutom är det en styrka att vinna matcher man inte är särskilt bra i. Laget parkerar just nu på en sjundeplats men siktar uppåt då det enbart skiljer sig fyra poäng till de delade serieledarna Smedby och Assyriska. Till morgondagens match får man tillbaka den offensiva trion Majkel Bagir, Nacho Carabajal och Ramez Matti som avtjänat sina avstängningar. Afram Hanna har även han tränat i veckan efter sin skada han ådrog sig mot IFK Lidingö och det finns en möjlighet att även han kan vara tillgänglig för spel. Utöver det har burväktaren Peter Stahl återvänt till Syrianska och är spelklar inför morgondagens match. Underskattning av motståndet kan bli vår största akilleshäl i morgondagens match och därför gäller det att vara vaksam och inte slappna av.

Tre poäng och inget annat är det som gäller när Syrianska tar emot Värmbols FC imorgon på Södertälje Fotbollsarena. Se till att vara på plats imorgon, kl 17:30 för att lyfta fram våra rödgula krigare till sin andra raka seger. #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Värmbols FC
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördag, 4:e juni, kl 17:30
Domarteam: Lukas Wallin (HD), Shvan Tawfiq (AD1), Laith Faris Asaad Butty (AD2)
För dig som inte kommer kunna ta dig till matchen, kan du se matchen live hos LT.se

Andrew Moro
juni 3, 2022