När den härliga vårsolen äntligen hade tittat fram och trängt undan vinterkylan var det upplagt för ett ny omgång där två topptippade lag skulle drabba samman på Rosvalla IP i Nyköping. Värdarna var pressade att vinna efter två raka poängtapp i säsongsupptakten medan rödgult hade möjlighet att ta en ny trepoängare och gå rent. Innan någon ens hann sätta sig in i matchen var dock målnollan redan spräckt och det var värdarna som fick jubla högst. Men Syrianska kom tillbaka, vände och tog hem tre livsviktiga poäng till Södertälje.

I den andra minuten tilldelades Nyköpings BIS en hörna. På inlägget dök en helt omarkerad Metin Hedeney upp och satte pannan till vilket innebar 1-0 för hemmalaget vilket blev en rejäl kalldusch för gästande rödgult. Mardrömmen såg även ut att fortsätta under inledningen av matchen där Nyköping pressade rejält och kunde likväl ha ökat på sin uddamålsledning. Men istället arbetade Syrianska in sig i matchen sakta men säkert och kunde jämna ut resultatet efter en dryg halvtimmes spel. Albin Aljic satte press i offensivt straffområde, mittbacken slog en felpass som tog på Albin och studsade fram till August Kaarle som satte dit kvitteringsmålet. Samme August fullbordade vändningen drygt sju minuter efter när SFC kom runt på kanten, Kenneth slog ett inlägg mot Albin som kyligt klacka ner bollen och serverade August på nytt som på ett identiskt sätt slog in bollen i målburen bakom Halvardsson. Vild glädje bröt ut bland de rödgula och SFC hade helt plötsligt vänt på matchen efter den mardrömsstarten man fick.

I den andra halvleken blev det mycket försvarsspel för Syrianska vilket man skötte oerhört bra. Trots ett stort bollinnehav av Nyköping låg rödgult rätt i positionerna och tillät inte hemmalaget skapa något förutom ett par halvchanser som eventuellt rann ut i sanden. I den 78:e minuten kunde Syrianska efter en omställning utöka sin ledning. Cem Inan sprang i djupled bakom Nyköpings backlinje, sköt på målvakten som lyckades rädda skottet men bollen hamnade istället hos Hugo Rödlund som kunde nicka in returen och 3-1 i rödgults favör var ett faktum. Där och då kändes matchen avgjord och Syrianska fortsatte kontrollera Nyköpings anfall under deras slutforcering. Matchen led mot sitt slut och rödgult såg ut att gå mot en trygg trepoängare innan ett ögonblick av lite ofokus uppstod. Ett inlägg kom in från höger sida där en Nyköpings-spelare nickar vidare till en fristående Lucas Bergfors som nicka in bollen i öppen bur. Rödgult höll dock undan i den slutliga minuten och tog tre, oerhört viktiga poäng. Efter matchen uppstod ett tumult spelare emellan där en spelare från vardera lag tilldelades ett rött kort, där Afram Hanna blev utvisad i Syrianska.

Syrianska har i och med gårdagens seger gått rent i säsongsupptakten med nio poäng på tre matcher. Spelmässigt ser det bättre och bättre ut för varje match och rödgult är på uppgång. På lördag är det dags för den fjärde omgången när Syrianska ska ta sig an broderföreningen Arameisk-Syrianska IF hemma på Södertälje Fotbollsarena. Ditt stöd är oerhört viktigt för oss, se till att vara på plats på lördag, kl 16:00 för att stötta våra rödgula krigare till en fjärde raka seger! #TiheSuryoye

Matchfakta: Nyköpings BIS – Syrianska FC 2-3 (1-2)
Mål: Metin Hedeney 2′ (NBIS), August Kaarle 26′, 35′ (SFC), Hugo Rödlund 78′ (SFC), Lucas Bergfors 90+7′ (NBIS)
Varningar: Albin Aljic 46′ (SFC), August Kaarle 49′ (SFC), Metin Hedeney 53′ (NBIS), Kenneth Carlie 58′ (SFC), Edvin Ahmetovic 61′ (NBIS), Joshua Wicks 90′ (från bänk, SFC)
Utvisningar: Serder Hamo 90′ (NBIS), Afram Hanna 90′ (SFC)
Startelva SFC: Ghazala – Sow (Elwan 61′), Kousis, Barhe, Wetshikoy – Kaarle (Hanna 61′), Behnan, Bahdke, Matti (Rödlund 72′) – Aljic (Inan 77′), Carlie (Üre 77′)