Syrianska har fått en drömstart på säsongen då man tagit full pott under säsongsupptakten. Under lördagseftermiddagen där det förväntas bli ett bra väder ska Syrianska ta emot sin broderförening Arameisk-Syrianska IF i en match där det förväntas bli en publikfest. Rödgult tog tre tunga poäng i den senaste matchen mot Nyköping och siktar nu på att ta en fjärde raka vinst och därmed cementera sig i toppskiktet.

Morgondagens motståndare Arameisk-Syrianska IF kommer senast från säsongens första seger när man hemmaslog Rågsveds IF med 3-2. Klubben har inlett säsongen med en seger, en förlust och en oavgjord inför morgondagens match som har värvat flitigt i år. I laget finns bland annat fjolårets mittfältskugge Christian Moche som skrev på för Arameisk-Syrianska innan säsongsstarten. Utöver det har man värvat en del spelare från Assyriska (bland annat Emilio Aydin, Nahir Saliba, Adonis Pelagia) och Nordic United (bland annat Roberto Varto, Antonio Coric).

Syrianska kommer från en viktig 3-2 seger på bortaplan mot toppkonkurrenten Nyköping efter att ha legat i underläge i matchens första minuter. Därefter visade rödgult prov på stark moral när man vände på matchen som till slut blev 3-2 för rödgult där August Kaarle blev tvåmålsskytt. Hugo Rödlund blev även målskytt för SFC för första gången i år när han satte det matchavgörande målet. I den matchen tilldelades Afram Hanna ett rött kort efter slutsignalen efter ett tumult och är därmed inte tillgänglig för uttagning till morgondagens match.

Syrianska är ute efter en ny seger under lördagen och vi uppmanar därmed alla rödgula supportrar att vara på plats imorgon för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny seger. Ditt stöd behövs och tillsammans ska vi ta klivet upp igen. #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Arameisk-Syrianska IF
När?: Lördagen, den 22:a april, kl 16:00
Var?: Södertälje Fotbollsarena
Domarteam: Adli Assali (HD), Arnould Andrawes (AD1), Manar Jalka (AD2)
Matchen sänds på LT.se!

Andrew Moro
april 21, 2023