Serien börjar forma sig långsamt men säkert och under söndagseftermiddagen är det dags för en ny bortaresa för Syrianskas del när Karlslunds IF väntar på Karlslund Arena i Örebro. Vi kan vänta oss ett revanschsuget rödgult imorgon som vill skaka av sig den senaste förlusten mot Arameisk-Syrianska IF illa kvickt, för att studsa tillbaka på vinnarspåret igen.

Karlslund placerar sig på en 6:e plats inför morgondagens omgång och kommer senast från ett oavgjort resultat mot Rågsveds IF där båda lagen fick göra varsitt mål. Dessförinnan har man vunnit mot FoC Farsta och IFK Haninge, samtidigt som man har fått se sig slagna av IK Sleipner. Säsongsinledningen har därmed varit helt okej för ett Karlslund som säkerligen kommer att vara ett lag att räkna med. I truppen återfinns en farlig målskytt i Linus Lamu, men även trotjänaren och den spelskicklige Christer Lipovac. Det kommer att bli en tuff batalj på Karlslund Arena under morgondagen.

Syrianska kommer från en chockförlust mot Arameisk-Syrianska med 2-1 hemma i Södertälje efter en svag insats. Laget kom inte alls till de farliga målchanserna som man hade förväntat sig och spelet lämnade en hel del att önska. Förlusten grundade sig i två försvarsmisstag och när Syrianska väl reducera matchen för att injicera en gnutta hopp om åtminstone en poäng var det för sent. Dessförinnan hade man vunnit tre raka matcher under säsongsinledningen där det match för match, gradvis har sett bättre ut. Nu siktar man givetvis på att skaka av sig förlusten senast och hoppa tillbaka på vinnarspåret igen för att fortsätta att hänga med i tabelltoppen. Karlslund är en tuff motståndare, liksom många andra lag i årets upplaga av division 2 Södra Svealand och därför krävs det en bra prestation för att kunna ha möjlighet att ta hem tre poäng till Södertälje.

Imorgon är det dags för säsongens femte omgång och serien börjar att forma sig. Det är oerhört viktigt för rödgult att ta sig tillbaka på vinnande vägar så snabbt som möjligt och av den anledningen hoppas vi på att se så många rödgula supportrar på plats som möjligt imorgon. Vi uppmanar alla supportrar i närområdet att ta sig till Karlslund Arena för att lyfta fram våra rödgula krigare till tre, viktiga poäng! Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchinformation: Karlslunds IF – Syrianska FC
Var?: Karlslund Arena
När?: Söndagen, den 30:e april, kl 14:00
Domarteam: Martin Thorén (HD), Carlos Kaly (AD1), Nedim Prguda (AD2)
Matchen sänds på LT.se!

Andrew Moro
april 29, 2023