Syrianska har inlett säsongen starkt med maximal utdelning poängmässigt sett med två segrar på två omgångar. Jakten på en tredje raka seger fortsätter under den ortodoxa påskdagen när det är dags för årets tredje omgång där en tuff utmaning väntar när den på förhand, topptippade kandidaten Nyköpings BIS står för motståndet på Rosvalla IPs konstgräs.

Likt åren innan har Nyköpings BIS alltid gått in i säsongen som kandidater att fajtas om uppflyttning. Detta år är inget undantag och klubben har rustat truppen med ett par nyförvärv som är tänkt att ge den extra injektionen som krävs för att ta steget uppåt i seriesystemet. Mest noterbart är att man inför den här säsongen har värvat den före detta SFC-spelaren, Success Nwosu vilket naturligtvis är ett nyförvärv av rang givet hans kvalitéer. Sedan innan finns även flera tongivande spelare i truppen som exempelvis Enis Ahmetovic, Oscar Karlsson och Kevin Jarrett. Hur har säsongsstarten gått för Bissarna då? Jo, den har lämnat en del att önska då Nyköping ännu inte har vunnit efter två raka oavgjorda resultat mot FoC Farsta och Rågsved. Vi kan därmed förvänta oss ett offensivt frejdigt Nyköping imorgon som kommer att göra allt för att ta säsongens första seger för att inte tappa alltför mycket poäng i säsongsupptakten vilket kan visa sig vara avgörande för hur resten av säsongen går.

Syrianska har två raka segrar på kontot och är ett av tre lag som har tagit full pott i de två första omgångarna. Premiären bjöd på en medioker helhetsinsats av rödgult medan den senaste matchen mot Mjölby såg klart bättre ut, men det var fortfarande inte en toppinsats och där var Syrianskas effektivitet framför mål direkt avgörande för att man kunde knipa tre poäng. Ett annat styrkebesked är att nyförvärvet Albin Aljic fick pricka in sina två första mål i den rödgula tröjan i den senaste omgången vilket förhoppningsvis ger lite extra krut för den gänglige anfallaren som under söndagen ska möta sin gamla klubb. I den matchen ådrog sig Edon Shabanaj en skada och tvingades till ett tidigt byte och inför morgondagens match är det ännu osäkert ifall ytterbacken kan vara tillgänglig för spel. Bortsett från det är resten av spelartruppen intakt och uttagningsbar till morgondagens drabbning.

Det är en tuff match som väntar imorgon och är ytterst viktig. Vi är hoppfulla om att se så många rödgula supportrar som möjligt på plats för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny trepoängare. Samtidigt vill vi även önska alla en glad påsk! Tillsammans mot seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: Nyköpings BIS – Syrianska FC
Var?: Rosvalla IP KG
När?: Söndagen, den 16:e april, kl 13:00
Domarteam: Nael Ghazi Shabo (HD), Hisham Abo-Jiriy (AD1), Omid Abdulla (AD2)
Matchen kommer att sändas på LT.se

Andrew Moro
april 15, 2023