Syrianska inledde säsongen med en seger förra veckan när man slog Rågsveds IF på hemmaplan med 2-0, en match där rödgult inte var de allra bästa spelmässigt sett. Imorgon är det dags för den andra omgången av serien när man beger sig söderut i säsongens längsta bortaresa när Mjölby står för motståndet på Vifolkavallen.

Mjölby är inför detta år nya i division 2 Södra Svealand då man tillhörde Norra Götalands-serien ifjol där det blev en åttonde plats för det gulklädda laget. Men det är inte ett helt obekant lag i den här serien då klubben spelade i Södra Svealand så sent som för två år sedan där man var seriekonkurrent för Syrianska. Mjölby kommer från en mållös premiär borta mot Smedby där man stod för ett bra försvarsspel. Det kommer att troligtvis bli en svårspelad match imorgon där man absolut inte ska underskatta varken Mjölby eller något annat lag i årets upplaga av division 2.

Syrianska vann sin premiär hemma mot Rågsveds förra veckan där man trots segern, inte riktigt kom upp i den nivå som man hade önskat. Det var en del slarv i den rödgula offensiven vilket gjorde att man inte riktigt kom fram till de riktigt heta målchanserna. Men ett trippelbyte där August Kaarle, Kenneth Carlie och Cem Inan fick hoppa in, ändrade matchbilden helt till Syrianskas fördel vilket visade sig vara vägvinnande och låg till grund för segern i förra veckan. Rödgult har en bra bredd i truppen och har en del offensiva krafter att byta in för att eventuellt kunna ändra matchbilder vilket är en styrka i sig. Hela truppen finns till förfogande och lägg därutöver till nyförvärvet Babu Nian som är spelklar till morgondagens match. Syrianska har även ett annat nyförvärv som kommer att vara tillgänglig för spel imorgon och det rör sig om ytterbacken Elise Wetshikoy som kommer att presenteras under kommande vecka.

Det kommer att bli en tuff bortamatch imorgon och Syrianska riktar därför en stor uppmaning till samtliga supportrar i närområdet att ta sig till Vifolkavallen imorgon för att stötta våra rödgula krigare. Tillsammans tar vi andra raka segern! Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchinformation: Mjölby AI FF – Syrianska FC
Var?: Vifolkavallen A
När?: Söndagen, den 9:e april, kl 16:00
Domarteam: Gheorghe Piscoran (HD), Axel Håkansson (AD1), Glenn Bastholm (AD2)
Matchen kommer att sändas på LT.se

Andrew Moro
april 8, 2023