Det var dags för årets tredje träningsmatch när Syrianska tog emot FC Gute som kom ända från Gotland. I en trupp som innehåller provspelare såväl som ungdomar kunde rödgult göra sin bästa insats hittills och ta en komfortabel 2-0 seger efter ett mål i vardera halvlek.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt och det fortsatte så under matchens gång. Gute hade några få tillfällen under matchens gång där man stack upp och kom till målchanser, men väl där stod Fahad Ghazala i vägen och höll matchnollan. Syrianska hade flera fina anfall där man lyckades kombinera sig fram fint och med lite mer skärpa hade siffrorna lika väl kunnat sticka iväg. Men målnollan skulle inte spräckas förrän slutminuterna av den första halvleken när Ramez Matti pricka in 1-0 efter ett stenhårt skott. Samme Ramez fick alltså revanschera sig efter ett missat läge dessförinnan där avslutet räddades på mållinjen. Halvtidsresultatet skrevs till 1-0 och det var rödgult som hade kontroll på matchen.

Matchens andra halva skulle i stort sett se ut på samma sätt där rödgult fortsatte kontrollera matchen. Halvleken var knappt tio minuter gammal innan rödgult skulle utöka sin ledning, signerat Kenneth Carlie. Därefter byttes majoriteten av laget ut mot provspelare men även spelare från de egna leden som fick chansen att visa upp sig i samband med A-lagsspel. Matchen mattades av en aning efter det och spelet blev en aning krampaktigt, men det var fortfarande rödgult som kontrollerade matchen. Slutresultatet skrevs till 2-0 och rödgult tog därmed sin andra raka seger under försäsongen. Spelmässigt sett ser det bättre och bättre ut för varje match och det gäller att fortsätta på det spåret framöver.

Nästa träningsmatch spelas på söndagen den 19:e februari på Södertälje Fotbollsarena, när Syrianska tar emot Kungsängen IF med matchstart kl 16:00. Framåt Syrianska! #TiheSuryoye