Lagbygget befinner sig i en febril arbetsfas där klubben är angelägen om att behålla stommen från fjolårets trupp. Under tisdagsmorgonen kan Syrianska meddela att man lyckats hitta en överenskommelse med en annan viktig mittfältskugge från fjolårets säsong. Den egna produkten Matteus Behnan har förlängt sitt kontrakt med Syrianska och kommer att representera de rödgula färgerna även under kommande säsong.

Matteus Behnan har tillbringat hela sin fotbollskarriär i Syrianska och gjorde sin A-lagsdebut 2019 när han fick hoppa in i den avslutande omgången mot Halmstads BK i Superettan. Sedan dess har Matteus utvecklats enormt och blivit en gjuten startspelare i det centrala mittfältslåset. För det mesta har 20-åringen fått spela på den defensiva mittfältspositionen men kan även spela som mittback, vilket inte är en helt ovan position. Detta kommer att bli Matteus fjärde raka säsong i den rödgula tröjan när det kommer till A-lagssammanhang.

Syrianska FC är nöjda över att ha förlängt med Matteus och önskar honom ett stort lycka till under kommande säsong. Lagbygget fortgår och arbetet med att fastställa spelartruppen pågår för fullt. #TiheSuryoye

Andrew Moro
februari 7, 2023