Lagbygget är i full gång och idag kan vi gladeligen presentera årets andra nyförvärv. Mittbacken Alexandros Kousis, senast i Huddinge IF, har kritat på ett kontrakt med rödgult. Redaktionen fick tag på Alexandros kort efter måndagens träningspass för en intervju.

Först och främst vill vi hälsa dig ett hjärtligt välkommen till Syrianska FC, Alexandros! Hur känns det att vara här?
– Det känns väldigt bra faktiskt, jag ser fram emot det projektet som är på gång i Syrianska och även att ha Özcan som tränare, så det ska bli riktigt kul.

Varför föll valet just på Syrianska?
– Jag fick en bra bild av klubben när jag satt med Özcan och Azad sedan innan. Det de strävar mot och de uppsatta målsättningarna stämmer överens med mina ambitioner. Jag är här för att gå så långt som möjligt och hjälpa till att ta upp laget till Ettan. Det var tydligt från första dagen, att det finns ett pågående och spännande projekt på gång och jag ser fram emot att vara med och bidra till det.

Idag gjorde du ditt första träningspass med laget, men hur har dina första intryck varit av klubben överlag?
– Jag tycker att det är mycket bättre förutsättningar här än i många andra klubbar i division 2. Det är bra struktur, det finns tillgång till det mesta. Planen, omklädningsrummen, i princip allt är snäppet bättre än genomsnittet i den här divisionen, så det känns bra. Träningstempot är också bra. Nu har jag ju inte hållt igång så mycket med laget, det här var mitt första träningspass som du säger, men det kändes bra.

Hur skulle du beskriva dig själv som mittback, vad är dina styrkor ute på planen?
– Jag skulle säga att jag är trygg i en mot en situationer och gillar det spelet också. Jag känner mig också trygg när det gäller att försvara i djupledsspelet. När det kommer till spelstil skulle jag kanske säga att jag är lik Kostas Manolas i mitt sätt att spela. Snabbhet, försvarsspelet och speluppfattning är mina starka sidor.

Vad har du för personliga målsättningar inför årets säsong?
– Att kunna ta plats, vara framträdande ute på planen och ta hem seriesegern. Men när det gäller den individuella biten så är ett övergripande mål att utvecklas som spelare och det är en bra miljö som jag har chans att göra det i.

Till sist då men inte minst, har du några sista ord till de rödgula supportrarna?
– Jag kommer göra allt för att vi ska vinna och skapa framgångar. Supportrarna kommer att vara viktiga för oss och därför ser jag mer än gärna att så många som möjligt är på plats på matcherna för att stötta oss, ni ger oss den extra kicken som är nödvändig för vilket lag som helst egentligen. Jag har sett fantastiska videos och bilder från förra säsongen och jag hoppas att det blir samma stämning i år, om inte bättre!

Vi är glada över att ha knutit oss an Alexandros och hälsar honom ett stort och hjärtligt välkommen till den rödgula familjen. I övrigt så önskar vi honom ett stort lycka till under den kommande säsongen! #TiheSuryoye

Andrew Moro
februari 6, 2023