Syrianska hade ett ypperligt läge att sätta ytterligare på dem andra topplagen under lördagseftermiddagen. Det såg bra ut i stora delar av matchen också och rödgult var påväg mot tre viktiga poäng. Men femton mardrömslika slutminuter satte käppar i hjulet för den rödgula maskinen som dessförinnan inte hade förlorat på tio raka matcher, en svit som bröts när Sleipner vände och vann med 3-1.

Den första halvleken var ett sömnpiller för den neutrala fotbollssupportern. Den präglades till mestadels av kamp om boll och misslyckade passningar i den sista tredjedelen. SFC var dock en aning vassare och kom fram till den sista tredjedelen ofta, men det lilla extra saknades just där och då. Sleipner var inte helt ofarliga heller, men det rödgula försvaret försvarade sig väl och bortalaget tilläts inte skapa många chanser. Halvtidsresultatet skrevs till 0-0 och det var en ganska jämn halvlek spelmässigt, där målchanserna uteblev.

Det dröjde inte länge innan Syrianska skulle spräcka målnollan i den andra halvleken. Det tog drygt fem minuter innan skyttekungen Majkel Bagir skulle sätta 1-0 för hemmalaget efter en fin aktion. Där och då såg det positivt ut för rödgults del och efter målet fortsatte man trumma på. Bara några minuter efter fick samme Bagir ett liknande läge där han var helt fri med målvakten, men den här gången gick det inte lika väl och missade överraskande nog målet. Ett Sleipner som var tvunget att öppna upp sig för att försöka få till ett offensivt spel gynnade SFC som bjöds på fler ytor. Kennedy Igboananike stod bland annat för en fin soloaktion som avslutades med ett skott som tvingade Sleipners målvakt till en jätteräddning och höll kvar Sleipner i matchen. Spelet mattades av en aning mot slutet men rödgult hade trots det kontroll på matchen. Med drygt tio minuter kvar började dock mardrömmen för Syrianska. Sleipner fick in ett slumpmål när bollen lyftes in i straffområdet och bollen verkade susa förbi samtliga rödgula försvarare. Det blev en chock för Syrianska som efter det försökte få till en slutforcering, utan lyckade resultat. I den 92:a minuten kunde Sleipner kontra och efter ett drömavslut i det vänstra krysset stod det helt plötsligt 2-1 i bortalagets favör. Inte långt efter det kunde Sleipner också göra 3-1 efter ett avslut från halva plan, som målvakten Peter Stahl inte hann rädda efter att ha varit ute på mittplan för att försöka lyfta in bollen i den sista tredjedelen. Slutresultatet skrevs till 3-1 för IK Sleipner och det var ett skakat SFC som fick se sig slagna för första gången på 10 matcher.

Med tanke på hur läget i toppen av tabellen ser ut blev den här förlusten en total missräkning för Syrianska. I och med Assyriskas poängtapp igår hade SFC möjligheten att kliva upp på kvalplats, men missade chansen totalt efter att man tappat kontrollen på matchen. Nu gäller det att skaka av sig förlusten så snabbt som möjligt inför slutspurten och redan på lördagen är det dags för en livsviktig match när det vankas nytt Södertäljederby där Syrianska och tabellettan Nordic United drabbar samman. Med avspark kl 17:00 uppmanar vi samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena för att lyfta fram våra rödgula krigare till en livsviktig seger! #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – IK Sleipner 1-3 (0-0)
Mål: Majkel Bagir 52′ (SFC), Oliver Blomdahl 81′ (IKS), Khaled Qasem 92′, 95′ (IKS)
Varningar: Arbér Abazi 40′ (IKS), Albin Zidaric 82′ (IKS), Sebastian Younan 93′ (SFC), Peter Stahl 93′ (SFC)
Startelva (SFC): Stahl – Younan, Ingvarsson, Gürsac, Üre – Behnan (Hanna 72′), Moche – Carlie, Igboananike (Kaarle 72′), Matti – Bagir (Visconti 82′)