Kampen om uppflyttning lever i allra högsta grad och fortsätter att vara oerhört jämn med enbart en poäng som skiljer tredjeplatsen från förstaplatsen. Varje match är oerhört viktig och av den anledningen är en seger ett måste i varje match. Under lördagseftermiddagen fortsätter rödgult sin jakt på uppflyttning när anrika IK Sleipner gästar Södertälje Fotbollsarena.

Sleipner befinner sig på en sjunde plats inför morgondagens drabbning och matchades så sent som i onsdags när man fick se sig besegrade av IK Brage i Svenska Cupen med 2-0. Dessförinnan spelade man oavgjort mot IFK Eskilstuna där slutresultatet skrevs till 2-2 efter en svängig tillställning. Under säsongens gång har man blandat och gett i resultaten, men en sak är säker och det är att Sleipner är ett tufft lag att möta och ger samtliga lag i serien en ordentlig match. Det lär också vara ett revanschsuget Sleipner som fick se sig slagna av just Syrianska i det första mötet när rödgult vann med 2-1 på Platinumcars Arena.

Syrianska har gått obesegrade i tio raka matcher varav åtta av dessa har slutat i en rödgul seger. SFC kommer senast från en blytung trepoängare mot Karlberg på bortaplan efter att ha hamnat i underläge. Men Syrianska lyckades vända på underläget och vann till slut med 3-1. Det var inte den bästa matchen när det gäller den spelmässiga biten, men tre poäng är det enda som räknas i slutändan. Inför morgondagens match får man tillbaka Sebastian Younan och Alessandro Visconti från sina avstängningar. Däremot är Nacho Carabajal avstängd efter att ha ådragit sig sitt tredje gula kort för säsongen i den senaste matchen. Utöver det är i stort sett hela truppen intakt.

Serien börjar dra ihop sig där varje match blir viktigare och viktigare. Därför kommer ert stöd att vara av allra största vikt under slutspurten av serien och med det sagt uppmanar vi samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena imorgon för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny, livsviktig seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – IK Sleipner
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördagen, den 3:e september, kl 14:00
Domarteam: Niclas Karlsson (HD), Omid Abdulla (AD1), Valentin Covalciuc (AD2)
Matchen kommer att sändas på LT.se.

Andrew Moro
september 2, 2022