Toppstriden har tätnat till ordentligt där enbart en poäng skiljer fjärdeplacerade Syrianska från tabellettan Assyriska. Serien börjar komma in i slutspurten och nu väntar en tuff uppgift för rödgult som ska bege sig till huvudstaden under morgondagen för att ta sig an Karlbergs BK på Stadshagens IP.

Karlberg är en tuff motståndare och det har visat sig under säsongen. Laget befinner sig på en 8:e plats och kommer från en 2-0 förlust senast mot IFK Eskilstuna. Dessförinnan pekade formkurvan upp en aning med två raka segrar mot Lidingö och Värmbols. Hemma på Stadshagens IP är man otroligt starka och har de facto inte förlorat en hemmamatch på hela säsongen. Inför morgondagens match är Axel Karlsson avstängd men bortsett från det finns det inga kända avbräck.

SFC kommer från en 4-0 seger hemma mot Arameisk-Syrianska och har gått obesegrade i 9 raka matcher. Under sommaren har Kennedy Igboananike och August Kaarle förstärkt truppen och sedan återstarten har Syrianska vunnit mot Enskede och Arameisk-Syrianska och spelat oavgjort mot Nyköping och Assyriska. I den senaste matchen ådrog sig Sebastian Younan och Alessandro Visconti varsitt gula kort vilket innebär att dem är avstängda inför morgondagens tuffa match. Bortsett från det är truppen intakt.

När vi nu kommer in i slutspurten av serien blir ert stöd allt viktigare. Vi hoppas på att se så många rödgula supportrar som möjligt på plats imorgon för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny seger! Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchinformation: Karlbergs BK – Syrianska FC

Var?: Stadshagens IP

När?: Lördagen, den 27:e augusti, kl 14:00

Domarteam: Augin Melki (HD), Gustaf Wall (AD1), Madlum Ariz (AD2)

Andrew Moro
augusti 26, 2022