Ett broderligt möte stundade när Syrianska och Arameisk-Syrianska drabbade samman inför en storpublik när 1059 åskådare tog sig till matchen. Två lag från vardera ände av tabellen där bägge lag hade mycket att spela för. Det slutade med att Syrianska drog det längsta strået när man gick på knock och vann komfortabelt med 4-0. Ett annat glädjemoment? Rödgult höll nollan för tredje matchen i rad.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt och skapade flera målchanser. Det dröjde till den 20:e minuten innan målnollan kunde spräckas och det var skyttekungen Majkel Bagir som raka in bollen i mål efter en välslagen hörna. Tio minuter senare var det dags igen när nyförvärvet August Kaarle vek in från sin kant och avlossade ett skott som tog lite turligt på en försvarare som ställde målvakten helt och 2-0 var ett faktum. Syrianska fortsatte med att kontrollera spelet och försvarade sig väl mot Arameisk-Syrianska. Halvtidsresultatet blev 2-0 i hemmalagets favör och det var helt klart en rättvis sådan.

Den andra halvleken hann knappt börja innan det var dags för ett nytt mål. Halvleken var bara drygt två minuter gammal innan Matteus Behnan snappade upp en boll strax utanför straffområdet och avlossade ett distinkt, lågt och hårt skott som letade sig in i målvaktens vänstra hörn. Där och då kändes matchen i princip avgjord och Syrianska fortsatte att kontrollera spelet matchen igenom. Majkel Bagir skulle få det sista ordet dock när han utökade ledningen till 4-0 med dryga kvarten kvar att spela. Nyinbytte Alessandro Visconti kom runt på kanten och sköt i stolpen och returen hamnade hos Bagir som enkelt kunde slå in bollen i öppen bur. Slutresultatet blev 4-0 och det var en match som lämnade styrkebesked inför det som komma skall.

Vi tackar alla supportrar som tog sig till Södertälje Fotbollsarena under gårdagen och blickar nu framåt mot nästa match när Karlbergs BK står för motståndet på Stadshagens IP på lördagen. Se till att vara på plats då för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny trepoängare! #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – Arameisk-Syrianska IF 4-0 (2-0)
Mål: Majkel Bagir 20′, 74′ (SFC), August Kaarle 29′ (SFC), Matteus Behnan 47′ (SFC)
Varningar: Majkel Bagir 9′ (SFC), Emilio Aydin 25′ (ASIF), Sebastian Younan 57′ (SFC), Richad Mourad 57′ (ASIF), Guy Charles Fanko 70′ (ASIF), Alessandro Visconti 82′ (SFC), Christian Moche 86′ (SFC)
Startelva SFC: Stahl – Younan, Gürsac, Ingvarsson, Chantarumporn (Moche 62′) – Behnan, Carabajal – Kaarle (Kielin 80′), Igboananike (Obeng 84′), Matti (Visconti 62′) – Bagir (Georgis 80′)