Toppen mot botten möts när Syrianska och broderföreningen drabbar samman under söndagseftermiddagen. En ny match av derbykaraktär väntar och efter den senaste matchen mot Assyriska som sluta 0-0 siktar SFC på att studsa tillbaka på vinnarspåret igen för att inte halka efter i toppstriden. Arameisk-Syrianska har helt andra förutsättningar dock och kämpar för överlevnad i bottenträsket av serien.

Arameisk-Syrianska kommer senast från en tung förlust mot Eskilstuna med 5-3 och har haft en svit på fem raka matcher utan seger. Under sommaren har man förstärkt truppen med ett flertal spelare som Emilio Aydin, Kristijan Cosic, Adonis Pelagia, Yousef Yousef, Nahir Saliba och George Makdessi varav den sistnämnde kommer att missa matchen på grund av skada. Tongivande Antonios Bahdke lämnade Arameisk-Syrianska för spel i Täby FK och division 1 under sommaruppehållet och givetvis är det ett stort tapp. Man kommer vilket fall som helst få se ett bortalag som kommer att kämpa med näbbar och klor för att ta poäng i Södertälje under morgondagen.

Syrianska har inte förlorat sedan matchen mot IFK Lidingö. Sedan återstarten har man spelat oavgjort mot Nyköping, slagit Enskede med uddamålet och nu senast alltså spelat oavgjort mot lokalrivalen Assyriska i en match som var tillknäppt och kännetecknades av kamp snarare än skönlir. Det var en välgenomförd match från Syrianskas sida som likväl kunde ha slutat i en seger för rödgult om man hade haft marginaler med sig. Rödgult behöver nu studsa tillbaka på vinnarspåret för att hänga med i tabelltoppen i jakten på uppflyttning. I stort sett har huvudtränaren Zoran Lukic full trupp att tillgå inför morgondagens match.

Med avspark kl 17:00 under söndagen vill vi se så många rödgula supportrar på plats för att lyfta fram våra rödgula krigare till en viktig trepoängare. Tillsammans är vi starka! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Arameisk-Syrianska IF
När?: Söndagen, den 21:a augusti, kl 17:00
Var?: Södertälje Fotbollsarena
Domarteam: Paul Shamoun (HD), Shvan Tawfiq (AD1), Dany Kako (AD2)
Matchen kommer att sändas på LT.se

Andrew Moro
augusti 20, 2022