Det vankas återigen derby i Södertälje och det är årets sista när Nordic United och Syrianska ska drabba samman på Södertälje Fotbollsarena under lördagseftermiddagen. Kniven är mot strupen för Syrianskas del som måste vinna för att ha fortsatt chans på tabellettan United, som vid vinst kan dra ifrån i tabelltoppen. Samtliga möten lagen emellan har slutat oavgjort och det är dags för våra rödgula krigare att ta en livsviktig seger i en match som kan komma att bli avgörande för säsongens utgång.

United kommer senast från en stark 4-1 seger borta mot IFK Eskilstuna och har ett försprång på fyra poäng ner till Syrianska. Truppen består av oerhört mycket rutin och erfarenhet från de högre serierna där namn som Kebba Ceesay, Moestafa El Kabir och Mahmut Özen utmärker sig mest. I övrigt är det många i laget som har ett förflutet i Syrianska och huvudtränaren Mattias Genc har även han ett förflutet i Syrianska. Under sommaren har man värvat Lorik Ademi, Christian Rubio Sivodedov och Mergim Laci. Syrianska kommer att ställas mot en trupp med mycket rutin och kvalitet och det kommer att bli en oerhört tuff match för rödgult. Sedan återstarten av serien har man tagit fem segrar mot Assyriska, Karlberg, Sleipner, Eskilstuna och Lidingö och förlorat en mot tabelljumbon Värmbols.

Syrianska kommer från en chockförlust senast mot IK Sleipner där man tappade sin ledning under matchens sista femton minuter. Dessförinnan hade man tio raka matcher utan förlust och det var en formkurva som pekade uppåt. I och med förlusten i den senaste omgången missade man även chansen att gå upp på kvalplatsen som i nuläget innehas av Assyriska och samtidigt kunde United dra ifrån en aning i tabelltoppen. Av den anledningen gick SFC miste om mycket i den senaste omgången och därav är morgondagens derby av största vikt då matchen kan komma att bli avgörande för Syrianskas säsong. Vid vinst kan man återigen sätta press på de övriga lagen och hålla drömmen om uppflyttning vid liv. Truppen är intakt där samtliga spelare tillgängliga för uttagning.

Det är nu det gäller. Nu eller aldrig. Se till att vara på plats imorgon på Södertälje Fotbollsarena, kl 17:00 för att stötta våra rödgula krigare till seger. Vi behöver er supportrar, mer än någonsin! Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchinformation: Nordic United FC – Syrianska FC
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördagen, den 10:e september, kl 17:00
Domarteam: Marcus Holmberg (HD), Hisham Abo-Jiriy (AD1), Laith Faris Asaad Butty (AD2)
Matchen kommer att sändas på LT.se!

Andrew Moro
september 9, 2022