Slutet av serien börjar närma sig och allt fler lag börjar halka efter i toppstriden. Tyvärr har rödgult varit ett av de lagen som har tappat i tabelltoppen efter två raka nederlag mot Sleipner och senast då, i derbyt mot United. Nu är det fem poäng upp till Assyriska på kvalplatsen och för att ha någon som helst chans på den är det av allra största vikt att rödgult studsar tillbaka på vinnarspåret igen. Det måste börja redan imorgon, när Syrianska beger sig mot Eskilstuna för att ta sig an IFK Eskilstuna.

IFK Eskilstuna kommer senast från en 4-3 seger borta mot IFK Lidingö och fortsätter sin strid för att hålla sig över det negativa kvalstrecket. Formen under de fem senaste matcherna har varit relativt bra där man tagit tre segrar av fem möjliga. Under sommaren har man förstärkt med bland annat erfarna Simon Lundevall som senast ifjol spelade i Allsvenskan med Halmstads BK. Det kommer att vara ett hungrigt Eskilstuna imorgon på Tunavallen som fortsätter att kämpa för sin överlevnad i serien och kan ställa till det för Syrianska där underskattning kan bli rödgults största fiende.

Efter tio raka matcher utan förlust har Syrianska åkt på två raka käftsmällar och helt plötsligt fått en rejäl uppförsbacke till Assyriska och United med fem omgångar kvar att spela. Senast i matchen mot United åkte man på en tung derbyförlust där slutresultatet skrevs till 2-1 för United efter en mycket bra första halvlek, som dock följdes upp av en mindre bra halvlek i matchens andra halva. För att ha fortsatt chans på uppflyttning är det av yttersta vikt att studsa tillbaka på vinnarspåret med start imorgon, men det gäller också att se upp för underskattning då Eskilstuna har ryckt upp sig rejält efter uppehållet. Inför morgondagens match är lagkaptenen Jonathan Gürsac.

Trots att chanserna är minimala i nuläget lever hoppet än. Med våra supportrar vid vår sida kan vi överkomma alla hinder. Vi uppmanar alla rödgula supportrar som har möjlighet att ta sig till matchen imorgon i Eskilstuna att vara på plats för att lyfta fram våra rödgula krigare till en seger! #TiheSuryoye

Matchinformation: IFK Eskilstuna – Syrianska FC
Var?: Tunavallen
När?: Söndagen, den 18:e september, kl 18:00
Domarteam: Paul Shamoun (HD), Adham Ali Saleh (AD1), Steve Kiryakos (AD2)
Matchen sänds på LT.se

Andrew Moro
september 17, 2022