Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Syrianska var i ett desperat behov av tre poäng efter två raka förluster för att fortsätta att ha häng på kvalplatsen. Ödet ville dock något annat och när domaren blåste av matchen stod det 2-2 på resultattavlan efter ett vansinnigt avslut. I och med gårdagens poängtapp tappa man ännu mer mark i tabelltoppen och chanserna till uppflyttning minskade avsevärt.

IFK Eskilstuna var det bättre laget i den första halvleken och tog med sig en rättvis uddamålsledning med 1-0 in till halvtidsvilan efter att rödgult förlorat bollen på mittplan vilket gjorde att hemmalaget kunde kontra. Syrianska var inte ofarliga och kom till en del målchanser, men det var ingen vidare skärpa på avsluten eller i de avgörande passningarna. Det var däremot en sekvens där Ramez Matti avlossade ett skott som tog i stolpen och efter lite kalabalik i straffområdet kunde Eskilstuna till slut rensa bollen. Bortsett från det var det alldeles för passivt spel och rödgult lyckades inte alls få igång sitt spel.

Den andra halvleken var någorlunda bättre spelmässigt för Syrianska som fortfarande hade det lite tufft att komma till de riktigt farliga målchanserna. I den 77:e minuten fick rödgult till slut utdelning. Syrianska kontrade efter ett Eskilstuna anfall där Alessandro Visconti blev fälld i offensivt straffområde och rödgult tilldelades sin första straff för säsongen. Kenneth Carlie klev fram och satte dit 1-1 för rödgult som var tillbaka i matchen. Det som följde efter var en slutforcering från rödgults sida som var i ett desperat behov av ett ledningsmål. Men i den 92:a minuten kunde IFK Eskilstuna kontra och efter ett inspel kunde Anders Hellblom sätta dit 2-1 för hemmalaget och mardrömmen var ett faktum för Syrianska som försökte forcera in ett ledningsmål. I samma sekvens utbröt ett litet tumult mellan spelarna och en Eskilstuna-spelare tilldelades ett rött kort. Efter det flyttade man upp i princip hela laget vilket bar frukt direkt när Kenneth Carlie prickade in 2-2 vilket också blev slutresultatet.

I och med gårdagens poängtapp missade rödgult sin chans att haka på Assyriska på kvalplatsen. Avståndet upp till kvalplatsen är nu sju poäng och chanserna till uppflyttning blir allt mindre med fyra omgångar kvar att spela. Matematiskt sätt är det fortfarande möjligt men det ligger inte i våra egna händer. Nu gäller det att avsluta säsongen på ett bra sätt. #TiheSuryoye

Matchfakta: IFK Eskilstuna – Syrianska FC 2-2 (1-0)
Mål: Mohammed Wahap 39′ (IFK), Kenneth Carlie 77′, 97′ (SFC), Anders Hellblom 92′ (IFK)
Varningar: Nacho Carabajal 35′ (SFC), Christian Üre 56′ (SFC), Simon Lundevall 64′ (IFK), Alessandro Visconti 75′ (SFC), Kristian Franklin-Lee Him 76′, 93′ (IFK), Kenneth Carlie 93′ (SFC), Afram Hanna 94′ (SFC), Modou Gassama 95′ (IFK), Adam Padovan 96′ (IFK)
Utvisning: Kristian Franklin-Lee Him 93′ (IFK)
Startelva (SFC): Stahl – Younan, Ingvarsson, Behnan, Üre – Hanna, Georgis (Visconti 46′) – Carabajal (Kielin 50′), Igboananike (Moche 60′), Matti – Carlie