Syrianska FC stänger av två supportrar efter ordningsstörningar

Två personer har fått en så kallad arrangörsavstängning efter två olika incidenter som skedde på matcherna Nyköpings BIS på Rosvalla IP den 16.04.2023 och mot Rågsveds IF på Södertälje Fotbollsarena den 01.04.2023.

Incidenten på Rosvalla IP gäller beträdande av spelplan och ordningsstörning medan incidenten i Södertälje gäller ett inkastat föremål på plan i form av pyroteknik. Personerna är identifierade och har nu fått ett meddelande om avstängning skickade till sina adresser. 

Personen på Rosvalla IP har stängts av i tre månader medan personen som kastat in pyroteknik i Södertälje stängs av i 12 månader. Syrianska FC ser mycket allvarligt på händelserna som skett. Dessa händelser har direkt äventyrat spelarnas och funktionärernas säkerhet vilket är oacceptabelt i allra högsta grad.

Personerna som orsakat incidenterna är avstängda från alla Syrianska FC:s matcher. Bryter man mot avstängningen kan det leda till ett tillträdesförbud som ansöks hos åklagare. Syrianska FC kommer fortsätta att aktivt samverka med polisen och andra myndigheter för att stoppa all form av ordningsstörningar och brott.

Andrew Moro
maj 11, 2023