Serien börjar forma sig och poängen blir allt viktigare. Efter tre raka segrar i de tre första omgångarna har rödgult åkt på två raka kallduschar och kammat hem noll poäng av möjliga sex. Under söndagseftermiddagen ska nykomlingen och den nuvarande tabellettan Nacka FC, gästa Södertälje Fotbollsarena. Tre poäng är ett måste för att inte hamna i en total formsvacka och tappa alltför mycket mark till övriga topplag.

Nacka FC placerar sig på en förstaplats efter fem spelade omgångar och har hittills inte förlorat. Med fyra segrar och en oavgjord har man inlett säsongen urstarkt. De kommer senast från en stabil 4-0 seger hemma mot Rågsveds IF och har dessförinnan bland annat slagit en annan toppkonkurrent, IK Sleipner med 2-1. I laget finns fjolårets gamla SFC-spelare, Alessandro Visconti. Det lär bli en tuff match imorgon och det gäller att förvalta sina lägen väl mot ett Nacka som enbart har släppt in fyra mål hittills, samtidigt som man undviker misstag.

Syrianska kommer senast från en blytung uddamålsförlust borta mot Karlslunds IF med 1-0 i en match där rödgult med lite mer marginaler på sin sida kunde likväl ha gått segrande ur drabbningen. Spelmässigt var det ett steg framåt sett till matchen dessförinnan mot Arameisk-Syrianska och rödgult var det bättre laget mot Karlslunds som inte tilläts skapa fler än ett fåtal målchanser. Karlslunds tilldelades en straff efter dryga tjugo minuters spel och blev dessvärre matchavgörande på grund av Syrianskas oskärpa framför mål. Efter tre raka segrar i inledningen av säsongen har man åkt på två raka förluster och i en tabell som börjar forma sig är en seger av allra yttersta vikt imorgon. Framför allt för att hänga med i toppstriden men även för att sätta käppar i hjulet för en annan toppkonkurrent, Nacka FC som har inlett bra.

Med avsparkstid kl 16:00 under söndagen uppmanar vi samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena för att lyfta fram våra rödgula krigare till en seger. Ditt stöd är av yttersta vikt, tillsammans studsar vi tillbaka på vinnarspåret! Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Nacka FC
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Söndagen, den 7:e maj, kl 16:00
Domarteam: Marcus Holmberg (HD), Augin Melki (AD1), Manar Jalka (AD2)

Andrew Moro
maj 6, 2023