Känslor av sommar och sol börjar göra sig framträdande. Det innebär ett perfekt fotbollsväder och det förväntas bli soligt och varmt även under lördagseftermiddagen när det är dags för en ny omgång när Syrianska ska jaga tre nya poäng på Källbrinks IP:s konstgräs när Huddinge IF står för motståndet.

Huddinge var ett av lagen som utmanade toppkandidaterna rejält förra året och har alltid varit ett lag som kan störa alla med sin fina fotbollsfilosofi. I år det har det däremot gått desto tyngre och inför morgondagens match placerar sig i botten av tabellen med fem inspelade poäng på sex omgångar. Huddinge kommer senast från ett oavgjort resultat mot Rågsveds IF och vann sin första match för säsongen dessförinnan mot FoC Farsta. Under säsongsinledningen har även Huddinge lyckats spela oavgjort mot IK Sleipner. I laget återfinns en före detta SFC-spelare Johan Edeland och morgondagens motståndare har även en skytteligaledare i skrivande stund då Ruben Lindström har stått för fem mål hittills.

Syrianska kommer senast från en 1-0-seger mot tabellettan Nacka FC och bröt därmed sin förlustsvit på två matcher. Det var en seger med stark känsla av lättnad. Spelet var dock inget att lyfta fram där man gjorde en riktigt dålig första halvlek, till den graden att Özcan Melkemichel genomförde ett trippelbyte redan i matchens första 45 minuter. Men rödgult kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek och då kunde Ramez Matti avgöra tillställningen med matchens enda mål. Det var en välbehövlig seger för Syrianska som efter en fin säsongsinledning fick en del bekymmer med maskineriet. Inför morgondagens match är mittbacken Abdo Barhe avstängd.

Tre viktiga poäng står på spel imorgon när toppen mot botten möts. Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Huddinge för att ge en extra kick och lyfta fram laget till en ny trepoängare! Framåt Syrianska! #TiheSuryoye

Matchinformation: Huddinge IF – Syrianska FC
Var?: Källbrinks IP 3
När?: Lördagen, den 13:e maj, kl 16:00
Domarteam: Marcus Holmberg (HD), Kenan Dizdarevic (AD1), Eshaq Ayobi (AD2)

Andrew Moro
maj 12, 2023