Det har varit en säsongsinledning som lämnat en del att önska, i alla fall när det gäller det resultatmässiga. Syrianska kom till matchen med enbart fyra inspelade poäng på fyra matcher och en tuff derbyförlust. Ett vinst var ett måste för att inte halka efter i tabellen. Efter första halvlek på Brunna IP hamnade man också i underläge och läget såg mörkt ut när Arameisk-Syrianska gick in till halvtidsvila med en uddamålsledning. Men Syrianska studsa tillbaka och efter en målrik tillställning kunde man till sist bärga hem tre, viktiga poäng till Södertälje.

Den första halvleken bjöd inte på så mycket skönspel. Det var mestadels långbollar och missade passningar från bägge lagen, där Syrianska inte kom till dem riktigt heta målchanserna. Arameisk-Syrianska tog ledningen med drygt tio minuter kvar att spela efter en tilltrasslad situation på en frispark. En frispark som gick direkt på muren, damp ner i straffområdet där ingen i det för dagen, svartklädda försvaret kunde få bort och till slut kunde Filip Bonde trycka in 1-0 för Arameisk-Syrianska. Några sekvenser efter det stod Majkel Bagir för en fin aktion när han fintade bort två spelare och sköt, men målvakten kunde värja av skottet. Det var en mindre bra halvlek från Syrianska som gick in till halvtidsvila med ett 1-0 underläge. Läget såg mörkt ut.

Den andra halvleken var knappt någon minut gammal innan Syrianska kunde få hål på Arameisk-Syrianska. Majkel Bagir tryckte dit kvitteringen och Syrianska fick en drömöppning på den andra halvleken. En drömöppning som snabbt blev till en mardröm när Arameisk-Syrianska efter bara några minuter, kunde utnyttja ett misstag i Syrianskas försvar och Antonios Bahdke gav hemmalaget återigen ledningen. Syrianska vek sig inte och efter några minuter kvitterade man igen, denna gång signerat Ramez Matti som stod för en fin prestation. 2-2 stod det på resultattavlan och matchens andra halvlek hade redan bjudit på tre mål inom loppet av tio minuter. Rödgult fortsatte med sitt spel och fick till slut utdelning i den 72:a minuten när nyinbytte Nacho Carabajal stänkte dit 3-2 för Syrianska och vändningen var därmed ett faktum. Syrianska höll ut i resten av matchen och slutresultatet skrevs till 3-2 vilket innebar att man var tillbaka på vinnarspåret igen och inkasserade tre viktiga poäng.

Syrianska vann derbyt mot Arameisk-Syrianska och det var en välbehövlig seger. Spelarna stod för en fantastisk moral efter att man hämtat upp underläge två gånger för att till slut vända matchen till seger. Vi vill ännu en gång rikta ett stort tack till de tillresta supportrarna som stod för ett fantastiskt stöd matchen igenom, ni är vår 12:e spelare! Nu blickar vi framåt mot nästa match som spelas hemma i Södertälje, när Karlbergs BK gästar Södertälje Fotbollsarena. Matchen spelas på lördagen, den 7:e april, kl 14:00. Vi hoppas på att se så många rödgula supportrar som möjligt på plats för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny seger! #TiheSuryoye

Matchfakta – Arameisk-Syrianska IF – Syrianska FC 2-3 (1-0):
Målgörare: Philip Bonde 37′ (ASIF), Majkel Bagir 47′ (SFC), Antonios Bahdke 49′ (ASIF), Ramez Matti 55′ (SFC), Nacho Carabajal 72′ (SFC)
Varningar: Adi Tahirovic 35′ (ASIF), Richard Mourad 45+3′ (ASIF), Nacho Carabajal 75′ (SFC)
Startelva SFC: Wicks – Chantarumporn, Gürsac, Ingvarsson, Younan – Hanna (Carabajal 46′), Behnan, Moche (Georgis 93′) – Carlie (Visconti 52′), Bagir (Üre 82′), Matti