Ett nytt derby stundar och den här gången är det vår broderförening som stod för motståndet. Syrianska är revanschsugna efter nederlaget i derbyt under den förra omgången och vill studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter en serieinledning som har lämnat en del att önska resultatmässigt.

Arameisk-Syrianska kommer senast från en 2-1 förlust borta mot IFK Eskilstuna, där man spelmässigt sett var bättre än Eskilstuna-laget. Dessförinnan har man spelat oavgjort mot IFK Lidingö, förlorat mot United IK och vunnit mot IK Sleipner. Båda lagen står på exakt samma poäng och har inlett säsongen på samma sätt där båda lagen står på en vinst, en oavgjort och två förluster. Arameisk-Syrianska har inför säsongen värvat friskt när det gäller spelarfronten och även fått en ny huvudtränare i Martin Augar.

Syrianska har blandat och gett när det gäller prestationer under inledningen. Man har inte riktigt nått upp till den fulla potentialen som laget besitter och ska ha, sett till det spelmässiga, haft fler poäng än vad man tagit så långt. Under derbymatchen mot Assyriska i söndags gjorde man i den första halvleken sin bästa halvlek hittills och är definitivt något man ska ta med sig till morgondagens drabbning. Syrianska föll oturligt nog i derbyt som man likväl kunde ha vunnit. Ett oavgjort resultat hade definitivt varit mer rättvist. Men nog om det! Till morgondagens match har Syrianska full trupp att tillgå vilket innebär att samtliga spelare är tillgängliga för uttagning.

Vi ser fram emot en bra fotbollsmatch och vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Brunna IP för att lyfta fram våra rödgula krigare till seger. Tillsammans är vi starka! Mot seger! #TiheSuryoye

Matchinformation:
Var?: Brunna IP
När?: 15:00, söndagen den 1:a maj
Domare: Adli Assali (HD), Oscar Haraldsson (AD1), Alexander Johansson (AD2)
Matchen kommer inte att sändas på LT.se. Måluppdateringar sker däremot löpande på våra Instagram- och Facebookstories. Håll utkik på våra sociala kanaler!