Det var det första derbyt på fyra år. Det var ortodox påsk, minnesdag för Seyfo och upplagt för folkfest. Så blev det också. Båda publikerna bjöd på bra stämning. Dessvärre slutade det i ett tufft nederlag för rödgult efter att ha tappat en 1-0 ledning.

Matchen inleddes med ett jätteläge från Assyriska direkt. Men Joshua Wicks stod för en jätteräddning på Alagie Sossehs friläge. Drygt tre minuter senare fick den rödgula publiken jubla när Ramez Matti vek in från sin högerkant, finta bort två spelare och skruvade upp den i det vänstra krysset. Ett oerhört vackert mål från nyförvärvet och målnollan var spräckt. Resten av halvleken kantades av tufft spel och onödiga tacklingar, men Syrianska hade kontroll på Assyriska som inte kom till några chanser bortsett från jätteläget i början. Majkel Bagir hade även ett ypperligt läge att utöka ledningen efter att ha utnyttjat ett misstag i Assyriskas försvar, men träffade stolpen. Syrianska gick in till halvtidsvila med en ledning, och det var en välförtjänt sådan.

Om den första halvleken kännetecknades av kamp och onödiga tacklingar, var den andra halvleken värre. Syrianska tappade lite av sitt spel och Assyriska jobbade sig in i matchen, men kom trots det till få målchanser. Efter en kort hörnvariant kunde dock Assyriska kvittera signerat den före detta Syrianska-spelaren Alagie Sosseh i den 58:e minuten, efter en tilltrasslig situation i rödgults straffområde. Tufft spel var ett tydligt inslag och spelet fick avbrytas ett flertal gånger på grund av spelarbråk. I den 85:e minuten kom Syrianska runt på sin kant genom inbytte Alessandro Visconti som slog in bollen mot en framrusande Majkel Bagir som sköt direkt på ett tillslag. De rödgula supportrarna exploderade i ett glädjevrål, något som visade sig vara förgäves då Bagir i själva verket hade skjutit i burgaveln. I den 93:e minuter uppstår en ytterst kontroversiell situation som tyvärr avgör matchen. Assyriska tilldöms en straff efter att Mattias Ingvarsson fått bollen på sig. Domaren ansåg att det var hands trots att bollen självklart tar på Ingvarssons ansikte, snarare än på armen. Det är oerhört synd när fotbollsmatcher ska avgöras på ett sådant här sätt. Nåja. Alagie Sosseh förvaltar sin straff på bästa möjliga sätt och blir matchvinnare för Assyriska som vinner med 2-1. Minuter efter slängs dessvärre pyroteknik in från en supporter på vår sida som avbryter matchen tillfälligt. Detta är ett beteende som är oerhört beklagligt och vi tar ett tydligt avstånd från den händelsen som tyvärr drog all uppmärksamhet från de rödgula supportrarnas fantastiska insats från läktarhåll. Matchen kunde därefter återupptas igen efter 10 minuters paus med tre minuter kvar att spela. Syrianska forcerade för en kvittering men lyckades inte. Förlusten var ett faktum och slutresultatet skrevs till 1-2.

Trots en oerhört bitter förlust är vi oerhört glada över att ha fått se laget kämpa ända in till sista sekund. Ibland går det inte vägen och hade rödgult haft några marginaler på sin sida kunde matchen likväl resulterat i en rödgul trepoängare. Vi vill även rikta ett stort tack till våra fantastiska supportrar som stod för en fantastisk stämning matchen igenom. Ni har varit saknade och vi hoppas att vi får se er under kommande matcher också. Utan er supportrar är Syrianska ingenting! Nästa match spelas på söndagen, den 1:a maj på Brunna IP. Då tar våra rödgula krigare sig an broderföreningen Arameisk-Syrianska IF, med avspark kl 15:00. #TiheSuryoye