Efter en tung seger i helgen för Syrianska mot Arameisk-Syrianska med 3-2 blickar man nu framåt till morgondagens match när Karlbergs BK gästar Syrianska på Södertälje Fotbollsarena. Nu vill rödgult ta andra raka segern och den första hemmasegern för säsongen.

Karlbergs kommer till matchen, precis som Syrianska, från en seger där IFK Eskilstuna stod för motståndet. Men segern var långt ifrån självklar, då det dröjde till matchens slutminuter innan fjolårets rödgula spelare, Markos Issa, avgjorde matchen och sköt hem tre poäng till Karlberg. Ett Karlberg som i övrigt under säsongsinledningen har blandat och gett en aning. Man har starka segrar mot bland annat Värmbols FC och United IK med 6-0 respektive 2-1, men har även förlorat mot IK Sleipner samt IFK Lidingö. Karlbergs är ett oerhört starkt lag på sina bästa dagar, men har hittills, av resultaten att döma, varit en aning ojämna.

Syrianska kommer från en 3-2 seger mot Arameisk-Syrianska IF på bortaplan där man hamnade i underläge två gånger om, men lyckades trots det vända och till slut bärga hem tre viktiga poäng till Södertälje. En stark moral och laginsats bäddade för segern och även om matchen blev onödigt dramatiskt (då man släppte in två snöpliga mål som kom från misstag i försvaret) var man det bättre laget på Brunna IP. Syrianskas inledning på säsongen har hittills lämnat en del att önska med sju inspelade poäng på de fem inledande matcherna. Spelmässigt har det sett bra ut, men det som har fällt Syrianska under inledningen har varit oförmågan att vara effektiv i den sista tredjedelen samtidigt som man släppt in en del mål på grund av misstag i de avgörande momenten. Rödgult behöver vara mer effektiva i den sista tredjedelen samtidigt som man täpper till misstagen i försvaret för att fortsätta på vinnarspåret.

Syrianska är i behov av tre nya, viktiga poäng och det är högtid att ta säsongens första hemmaseger. Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena under morgondagen för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny seger! Tillsammans är vi starka! #TiheSuryoye

Matchinformation – Syrianska FC – Karlbergs BK:
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Avspark: kl 14:00
Matchen kommer inte att sändas hos lt.se. Om du inte kan komma på matchen uppmanar vi er att följa våra sociala medier för måluppdatering från matchen.

Andrew Moro
maj 6, 2022