Syrianska FC kan med glädje och stolthet meddela att den tungt meriterade Kennedy Igboananike har kritat på ett kontrakt med rödgult. Anfallaren ansluter direkt från division 1-laget IFK Haninge och kontraktet sträcker sig över resten av säsongen.

Kennedy är ett välkänt namn inom svensk fotboll och har spelat flera säsonger i Allsvenskan med Djurgårdens IF, AIK, Örebro och IK Sirius. År 2015 flyttade Kennedy till USA och MLS när han skrev på för Chicago Fire och i ett senare skede flyttade han vidare till D.C United innan han återvände till Sverige och Allsvenskan, men den här gången för Örebro SK. Sejouren i Örebro blev tvåårig innan flyttlasset drog vidare till saudiarabiska Al-Hazem SC. Det blev en säsong i Saudiarabien och efter det återvände 33-åringen till Sverige igen för att skriva på för IK Sirius. Säsongen därpå blev det IFK Mariehamn och inför årets säsong kritade Kennedy på ett kontrakt med IFK Haninge.

Kennedy är teknisk, snabb och målfarlig spelare som kommer att bidra mycket med sin rutin och erfarenhet, på plan såväl som utanför. Den rutinerade anfallaren är spelklar till helgens derby.

Vi önskar Kennedy ett stort och hjärtligt välkommen till Syrianska FC och önskar honom ett stort lycka till i den rödgula tröjan.

Andrew Moro
augusti 11, 2022