Ny vecka, och det är dags för en ny omgång. Syrianska spelar sin andra hemmamatch i rad när Enskede IK gästar rödgult och Södertälje Fotbollsarena under lördagen. Rödgult siktar på att studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter det senaste poängtappet mot Nyköpings BIS och har chansen att skaka av sig just Enskede som inför matchen ligger fyra poäng bakom Syrianska.

Enskede drog igång höstsäsongen med en 2-1 seger borta mot IFK Lidingö där den före detta Syrianska-spelaren Aziz Ada och Amar Eminovic skrev sig in i målprotokollet. Under sommaruppehållet har det skett en del förändringar i truppen där det mest märkbara tappet är den tongivande spelaren Emin Ghozzi som har lämnat klubben. Förstemålvakten Karl Netzell har även han också lämnat och har ersatts av 17-årige Otega Ekperuoh som kommer från Brommapojkarna. Det finns en anledning till varför Enskede skuggar lagen i toppen då de definitivt har potential för att störa många lag.

Det blev ”bara” 1-1 i toppmötet mot Nyköpings BIS för Syrianskas del i en match som kännetecknades till störst del av kamp om boll. Truppläget i det rödgula lägret är ännu oförändrad förutom att nyförvärvet August Kaarle är nu tillgänglig för spel i morgondagens match. Christian Moche är även han tillbaka i träning men det återstår dock att se ifall han tas ut i morgondagens trupp. Det finns inga avstängningar i nuläget och SFC har med det sagt full trupp att förfoga över. Senaste mötet lagen emellan slutade i en 2-1 seger för Syrianska som siktar på att ta full pott mot Enskede för andra gången i år.

I en hektisk månad med bland annat ett Södertäljederby nästa vecka uppmanar vi samtliga rödgula supportrar att ta sig till Södertälje Fotbollsarena imorgon för att lyfta fram våra rödgula krigare till en ny och viktig trepoängare mot Enskede. Se till att vara på plats imorgon! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – Enskede IK
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördag, den 6:e augusti, kl 17:00
Domarteam: Elias Khori (HD), Omid Abdulla (AD1), Adham Ali Saleh (AD2)
Matchen kommer inte att sändas på LT.

Andrew Moro
augusti 5, 2022