Det väntas bli varmt och soligt under söndagen vilket är ett perfekt väder för ett stekhett Södertäljederby när Assyriska och Syrianska ska drabba samman för andra gången i år. Det är en oerhört viktig match i toppstriden och båda lagen är pressade att vinna för att inte halka efter United i tabelltoppen. Rödgult är ute efter revansch efter den senaste matchen när man på ett tung och bittert sätt föll i slutminuterna med 2-1 mot lokalkonkurrenten Assyriska. Det är bäddat för folkfest och det är dags att sluta upp bakom våra rödgula krigare!

Assyriska föll tungt i återstarten av serien när man fick se sig slagna av Nordic United med 2-1. I matchen därpå studsa man däremot tillbaka och detta med styrkebesked när IFK Eskilstuna besegrades på bortaplan med 4-1. Under sommaruppehållet har man förstärkt laget med mittbacken Andreas Kilit som anslöt från FC Stockholm och tappat Christian Aphrem som lämnade AFF för utlandsspel i Cypern. Inför morgondagens match finns inga kända avbräck förutom mittfältaren Marcus Linday som ådrog sig sitt tredje gula kort i den förra omgången vilket innebär att han missar derbyt. Assyriska besitter en erfaren och rutinerad trupp med mycket kvalitet. I AFF återfinns bland annat f.d Syrianska-spelaren Bachir Katourgi som anslöt till Assyriska under säsongens gång.

Syrianska inledde återstarten med 1-1 hemma mot Nyköpings BIS som följdes upp av en 1-0 seger hemma mot Enskede förra veckan. Rödgult har lyckats knyta sig an August Kaarle och rutinerade Kennedy Igboananike under sommarens transferfönster varav den förstnämnde fick debutera i den senaste matchen mot Enskede. Inför matchen får man tillbaka Jonathan Gürsac och Ramez Matti som saknades senast på grund av små skavanker. Nyförvärvet Kennedy Igboananike är spelklar inför söndagens drabbning och bortsett från det är i stort sett hela truppen tillgänglig för spel.

Imorgon är det dags för ett nytt derby och vi uppmanar samtliga rödgula supportrar att ta sig till arenan för att sluta upp bakom våra rödgula krigare. Det är en tuff match som väntar men med våra supportrar vid vår sida kan vi åstadkomma allt. Ställ er med Gefe Fans i klacken. Vi behöver ert stöd nu mer än någonsin. Tillsammans går vi mot en derbyseger. Tillsammans ska vi visa vilka som är bäst i stan. #TiheSuryoye

Matchinformation: Assyriska FF – Syrianska FC
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Söndagen, den 14:e augusti, kl 17:00
Domarteam: Odai Alwani (HD), Jonas Dahl (AD1), Ishaq Salih (AD2)
Matchen sänds på LT.se.

Andrew Moro
augusti 13, 2022