Vårsäsongen lider mot sitt slut och när sommaruppehållet närmar sig är toppenskiktet av tabellen fortfarande ett getingbo där alla lag tycks slå alla. Ingen match är given för något av lagen och detsamma gäller även morgondagens match när Syrianska och IK Sleipner ska drabba samman i ett nytt toppmöte. Båda lagen kommer från vardera poängtapp och behöver snabbt ta sig tillbaka på vinnarspåret igen för att inte tappa alltför mycket mark i toppstriden.

IK Sleipner placerar sig i skrivande stund på en andraplats i tabellen med en match mindre spelad. Vid poäng i morgondagens omgång går man upp i delad serieledning med Nyköpings BIS. Laget kommer senast från ett poängtapp mot tabelljumbon Rågsveds IF där slutresultatet blev 2-2. Sleipner är ett spelskickligt lag som definitivt är en av årets många toppkandidater. Inför säsongen har man värvat flitigt på spelarmarknaden där en del av spelarna kommer från högre upp i seriesystemet medan andra kommer från Smedby AIS. I laget finns lagets skyttekung Albert Johansson som är en giftig anfallare. Till morgondagens match uteblir däremot Goran Hadziahmetovic och Arber Abazi på grund av att de ådragit sig sitt tredje gula kort för säsongen i den senaste omgången vilket innebär en avstängning.

Syrianska har efter sin derbyseger mot Assyriska i slutet av maj hamnat i en tyngre period. Laget kommer från två raka poängtapp mot IFK Eskilstuna och IFK Haninge där man spelade oavgjort mot de förstnämnda, och förlorade mot de senare. Det offensiva spelet i rödgult har helt klart lämnat en del att önska de senaste matcherna där det bara har blivit ett mål framåt. Ofta går det trögt i speluppbyggnaden och effektiviteten i den sista tredjedelen har uteblivit. Detta är något som man måste få bukt på för att fortsätta att utmana i toppenstriden. För att skapa sig ett positivt utgångsläge inför höstsäsongen är det av yttersta vikt med segrar i de två sista matcherna fram till uppehållet, med start i morgondagens toppmöte mot IK Sleipner hemma i Södertälje. Syrianska har samtliga spelare tillgängliga för spel i morgondagens match där ingen återfinns på avstängningslistan.

En seger i morgondagens match är av yttersta vikt. Se till att vara på plats imorgon på Södertälje Fotbollsarena för att lyfta fram våra rödgula krigare till en livsviktig seger. Ni behövs mer än någonsin! Tillsammans mot segern! #TiheSuryoye

Matchinformation: Syrianska FC – IK Sleipner
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Söndagen, den 18:e juni, kl 17:00
Domarteam: Koray Köylüoglu (HD), Arnold Andrawes (AD1), Manar Jalka (AD2)
Matchen sänds på LT.se

Andrew Moro
juni 17, 2023