Snart är halva säsongen avverkad och sommaruppehållet närmar sig. Med tre matcher kvar av vårsäsongen befinner sig Syrianska på en tredjeplats med två poäng upp till IK Sleipner på första platsen. Tätt bakom sig har man morgondagens motståndare IFK Haninge som ligger en poäng bakom rödgult. Poängen blir allt viktigare och rödgult ska under morgondagen försöka sätta press på lagen ovanför och samtidigt öka avståndet till de nedre delarna av tabellen.

IFK Haninge blev inför den här säsongen degraderade till division 2 efter att ha slutat på en 14:e plats i Ettan under föregående säsong. Laget har inte riktigt lyckats leverera heller sett till förväntningarna inför denna säsong där man blandade och gav mycket under säsongsinledningen. På senare tid har dock laget från Haninge kommit igång och tagit allt fler trepoängare. På papperet kan man argumentera för att Haninge har seriens bästa lag med flera tongivande spelare som Ferid Ali, Rinor Nushi, Cihan Gavgacioglu och den före detta SFC-spelaren Aziz Essaisi. Laget tränas av fjolårets Assyriska-tränare Hassan Hallal tillsammans med Amin Faily som har ett förflutet i Nordic United FC. Inför morgondagens match har man Bilal Konteh Krubally avstängd.

Syrianska kommer senast från ett poängtapp mot IFK Eskilstuna hemma i en märklig match. Rödgult hade kontroll på matchen i den första halvleken utan att skapa så många målchanser. Den andra halvleken kantades av ett böljande kontringsspel, fram och tillbaka där Syrianska hade stor chans att ta samtliga poäng. Det var man dock inte ensamma om då Eskilstuna skapade en del frilägen där man kunde ha avgjort matchen till bortalagets fördel. På så sätt var 0-0 ett rättvist resultat. Nu vill rödgult studsa tillbaka på vinnarspåret efter det senaste poängtappet och det är en tuff uppgift som väntar Syrianska imorgon. Kenneth Carlie är tillbaka från sin avstängning och är tillgänglig för spel.

Vi uppmanar samtliga rödgula supportrar i närområdet att ta sig till Torvalla IP för att stötta våra rödgula krigare till tre viktiga poäng! #TiheSuryoye

Matchinformation: IFK Haninge – Syrianska FC

Var?: Torvalla IP

När?: Söndagen, den 11:e juni, kl 14:00

Domarteam: Jonas Jonsson (HD), Ahmed Ali (AD1), Delaurence Masimango (AD2)

Andrew Moro
juni 10, 2023