Slutstriden är igång och med tre matcher kvar är det två avsågade lag som ska drabba samman imorgon på PreZero Arena i Norrköping. Syrianska slarvade bort sin allra sista chans för att knipa kvalplatsen i den senaste omgången och har inte vunnit på fyra matcher. Nu siktar man in sig på att avsluta säsongen bra.

Smedby har efter en stark vårsäsong där man låg i toppen, halkat efter rejält i tabellen och har enbart tagit tre segrar sedan återstarten av serien. Senast kom man dock från en derbyseger mot IK Sleipner med 3-1 och bröt sin förlustsvit på fyra raka matcher.

Syrianska hade allt att spela för för fyra omgångar sedan, och nu har man tappat greppet och efter det senaste poängtappet hemma mot IFK Lidingö står det i princip klart att kvalplatsen är bortom räckhåll för rödgult. Chanserna är visserligen mikroskopiska men det är just vad det är, mikroskopiskt och Syrianska har ingenting i sina egna händer. Rödgul har en segerlös svit på fyra matcher inför morgondagens match mot Smedby och siktar nu på att avsluta säsongen på ett värdigt sätt. Mittfältaren Afram Hanna är avstängd inför matchen mot Smedby imorgon, resten av truppen är intakt förutom långtidsskadade Majkel Bagir.

Vi hoppas på att se så många supportrar på plats som möjligt imorgon, tillsammans ska vi avsluta säsongen på ett bra sätt! #TiheSuryoye

Matchinformation: Smedby AIS – Syrianska FC

Var?: PreZero Arena

När?: Lördagen, den 1:a oktober, kl 14:00

Domarteam: Odai Alwani (HD), Jean-Pierre Samo (AD1), Josef Eissa (AD2)

Matchen kommer att sändas på Smedby AIS Play.

Andrew Moro
september 30, 2022