Fyra omgångar återstår av serien och under morgondagen gästar IFK Lidingö Södertälje Fotbollsarena. Lidingö jagar tre viktiga poäng i bottenträsket för att kunna ha en chans att undvika det negativa kvalet och Syrianska måste ta en seger för att ens ha en gnutta hopp på kvalplatsen till division 1. 

Lidingö kommer senast från 3-3 hemma mot Trosa-Vagnhärad i en svängig match där man tappa två viktiga poäng i slutminuterna. I nuläget befinner sig man på en 12:e plats och har fem poäng upp till säker mark. I laget finns nyckelspelaren Simon Miedinger som har stått för 17 mål hittills. Vi får räkna med att se ett hårt kämpande Lidingö i morgondagens drabbning. 

Syrianska har gått segerlösa i tre raka matcher och har enbart tagit en poäng på dessa tre matcher, vilket var senast mot IFK Eskilstuna när man spelade 2-2 på Tunavallen. Dessförinnan fick man se sig besegrade av både Sleipner och Nordic United. I och med poängtappen på senare tid har Syrianskas chanser till uppflyttning försämrats markant då både United och Assyriska har kunnat dra ifrån rödgult. Med sju poäng upp till kvalplatsen är det fortfarande möjligt matematiskt sätt, men chanserna är minst sagt minimala och ligger inte i rödgults händer. Inför matchen är Jonathan Gürsac tillbaka från avstängning. När det gäller skadeläget i truppen återfinns skyttekungen Majkel Bagir på skadelistan och kommer med all sannolikhet att missa resten av säsongen. Bortsett från det är truppen intakt.

Chanserna till uppflyttning är minimala i nuläget. Men vi kommer att kämpa in i det sista och ambitionen är att avsluta så starkt som möjligt. Se till att vara på plats imorgon, kl 14:00 på Södertälje Fotbollsarena och stötta våra rödgula krigare till seger! #TiheSuryoye 

Matchinformation: Syrianska FC – IFK Lidingö FK
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Lördagen, den 24:e september, kl 14:00
Domarteam: Dejan Lukacevic (HD), Manar Jalka (AD1), Sam Seno (AD2)

Andrew Moro
september 23, 2022