Stormatchen är bara en dag bort. Under morgondagen ska topplagen Assyriska och Syrianska drabba samman i ett stekhett Södertäljederby där det förväntas bli en folkfest på läktarna. Titeln om att vara bäst i stan står på spel, men matchens betydelse ökar än mer när det också handlar om att ta oerhört betydelsefulla poäng i ett getingbo till toppstrid.

Assyriska placerar sig strax ovanför rödgult på en tredjeplats inför morgondagens omgång med ett försprång på två poäng. De rödvita kommer senast från en 1-0 seger borta mot Rågsveds IF. Lokalkonkurrenten öppnade liksom rödgult säsongen starkt men åkte på en kortare svacka med två raka förluster mot IFK Haninge och IK Sleipner. Utöver det har man vunnit resterande matcher och står på sex segrar och två förluster efter åtta spelade omgångar. Hittills har det varit klart att Assyriska är ett bra lag på fasta situationer och därför gäller det att hålla extra fokus på fasta situationer. Utöver det får man tillbaka mittfältsmotorn Marcus Linday och målvaktsveteranen Marko Atanackovic inför morgondagens batalj.

Syrianska kommer från en senast från en stabil 2-0-seger mot Smedby på hemmaplan där det fanns bud på en seger med större siffror. Rödgult kontrollerade hela matchen och gjorde en av sina bästa insatser på länge och studsade därmed tillbaka på vinnarspåret efter det snöpliga poängtappet mot Huddinge IF. Nu står man inför ny stormatch med förväntad publikfest på läktarna när Assyriska står för motståndet i Södertäljederbyt. Inför matchen får man tillbaka Afram Hanna från avstängning och har inga spelare på avstängningslistan. Det krävs en oerhörd kämparglöd och vilja för att vinna sådana här matcher och kommer att bli nyckeln till poäng i morgondagens derby, i kombination med fullt fokus.

Syrianska riktar en stor uppmaning till samtliga rödgula supportrar runtom i landet att ta sig till Södertälje Fotbollsarena imorgon för att stötta våra krigare på plan till en seger. Information om derbyt hittar du här. Se till att vara på plats, kl 18:00 imorgon. Tillsammans, mot derbyseger. Tillsammans, blir vi bäst i stan! #TiheSuryoye

Matchinformation: Assyriska FF – Syrianska FC
Var?: Södertälje Fotbollsarena
När?: Söndagen, den 28:e maj, kl 18:00
Domarteam: Stefan Jovanovic (HD), Jonas Dahl (AD1), Dejan Lukacevic (AD2)
För dig som inte har möjlighet att se matchen på plats, se den på LT.se!

Andrew Moro
maj 27, 2023