Arbetet med lagbygget pågår för fullt och nu är årets första nyförvärv på plats. Den 21-årige offensiva spelaren, Hugo Rödlund ansluter till rödgult, senast från Motala AIF. Redaktionen fick tag på nyförvärvet för en intervju.

Först och främst vill vi passa på att hälsa dig välkommen till Syrianska, Hugo! Hur känns det att vara här?
– Det känns jättebra! Jag har pratat länge med Özcan och Azad, det känns jätteskönt att äntligen vara här.

Kan du presentera dig själv lite kort för supportrarna?
– Jag är 21 år gammal och spelat fotboll i princip hela mitt liv. Min dröm har alltid varit att kunna spela fotboll och kunna leva på det. Fotboll betyder oerhört mycket för mig. När det kommer till det sportsliga är jag en offensiv spelare som kan spela på de flesta positionerna i den sista tredjedelen. Jag gillar att ha boll och hjälpa mina lagkamrater på bästa möjliga sätt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vad är dina styrkor ute på planen?
– Jag skulle säga att en av mina främsta styrkor är min blick för spelet men även min snabbhet. Utöver det är jag väldigt arbetsvillig och är en hårt arbetande spelare.

Varför föll valet på just Syrianska?
– Jag har snackat mycket med Özcan och Azad sedan innan och det är inspirerande att komma till en klubb som är mer än bara en klubb egentligen. Med tanke på att jag har Özcan och Azad vid min sida som stöd så var det egentligen inte några större konstigheter när det kom till val av klubben. Den supporterkultur som finns i Syrianska är också något annat som tilltala mig, så det ska bli otroligt kul att få sätta igång med säsongen.

Vad har du för personliga målsättningar inför kommande säsong?
– Jag vill ha kul och jag vill att vi ska vinna så många matcher som möjligt. Samtidigt ska vi bjuda åskådarna på en sevärd och rolig fotboll. Men självklart är ambitionen att vinna varenda match och det är det som är målet.

Till sist men inte minst, har du några sista ord till de rödgula supportrarna där ute?
– Ni kommer att få se en riktigt rolig fotboll i år, med avseende på det som Özcan och Azad håller på att bygga. Det kommer att bli riktigt kul att kolla på oss och jag hoppas ni är med på resan tillsammans med oss!

Redaktionen fick även tag på sportchefen Azad Budak för en kortare kommentar om Hugo.
– Hugo är en riktigt talangfull spelare som vi har haft en dialog med under en längre tid. Både jag och Özcan gillar hans kvalitéer som han har visat. Det är en spelare som vi vill utveckla vidare då det är en kille som vi tror stenhårt på. Hugo besitter egenskaper som vi vet kommer att vara till nytta för oss och utöver det är det en otroligt ambitiös spelare som jobbar stenhårt. Vi har en klar och tydlig helhetsplan för spelare som kommer hit och vi vet hur vi ska utveckla de.

Vi är väldigt glada över att ha knutit oss an Hugo Rödlund och hälsar honom återigen ett stort och hjärtligt välkommen till Syrianska FC. I övrigt hälsar vi honom ett stort lycka till under kommande säsong! #TiheSuryoye

Andrew Moro
januari 30, 2023