Efter att Özcan har presenterats som huvudtränare under gårdagen kan Syrianska FC idag presentera en ny sportchef. Azad Budak kommer att ta över sportchefsposten i Syrianska och kommer att vara en av de centrala delarna när det gäller lagbygget och spelarrekryteringen.

I Azad får Syrianska en erfaren och en kompetent sportchef med gedigna meriter samt ett kontaktnät av kvalitet. Tillsammans med Özcan Melkemichel var han med och spelade en nyckelroll i AFC Uniteds (nutida känt som AFC Eskilstuna) fantastiska resa från division 1 till Allsvenskan inom loppet av bara ett par år. År 2018 spelade han återigen en nyckelroll när AFC för andra gången tog klivet upp till Allsvenskan. Azad har en spetskompetens i att förädla spelare med oupptäckta talanger för att på sikt kunna sälja vidare spelare för vinst, men har även bra meriter när det gäller att dra till sig spelare av högsta rang, ett par exempel är Gianluca Curci och Taye Taiwo (med meriter från de italienska giganterna Roma respektive Milan). Några av spelarna som Azad har tagit in som därefter gått vidare till toppklubbar är Othman El Kabir, Omar Eddahri, Mohamed Buya Turay och Filip Rogic där samtliga har erfarenheter av bland annat allsvensk högsta nivå.

Azads förmåga i att kunna se potential i spelare kommer att utgöra en essentiell faktor i lagbygget för att hitta spelare som passar in i Syrianskas spelfilosofi och samtidigt kunna värva de bästa möjliga spelarna på spelarmarknaden. Med hjälp av ett tätt samarbete mellan huvudtränaren Özcan Melkemichel och sportchefen Azad Budak är ambitionerna att bygga ett slagkraftigt lag som ska ta klivet upp till division 1 inför säsongen som stundar, vilket är den givna målsättningen för klubben i år.

Vi är oerhört glada över att ha knutit oss an Azad som sportchef och hälsar honom ett stort och hjärtligt välkommen till Syrianska FC. I övrigt så hälsar vi honom ett stort lycka till i sitt nya uppdrag som sportchef i rödgult! #TiheSuryoye

Andrew Moro
januari 17, 2023