Özcan Melkemichel tog över tränarrollen i Syrianska FC år 2003. Därefter tog maskineriet fart och ett snabbt och magiskt avancemang genom seriesystemen gjorde att rödgult, 7 år senare, för första gången tog klivet upp till den svenska fotbollens finrum, Allsvenskan efter två år i Superettan där klubben vann serien 2010. År 2013 tackade han för sig och sökte efter nya utmaningar i sin tränarkarriär. Özcan skördade stora framgångar med AFC Eskilstuna där han var med och gjorde en resa likt den med Syrianska som slutade i ett allsvenskt avancemang för första gången i klubbens historia även där. Därefter bar det av till Djurgårdens IF där han vann Svenska Cupen och avslutade en 13-årig, dyster svit av titellösa år. 10 år efter att Özcan lämnade klubben som ligger honom varmt om hjärtat, där han har varit med och skördat exceptionella framgångar med, är han äntligen tillbaka i Syrianska FC. Välkommen hem, Özcan Melkemichel.

Försäsongen drog igång under måndagskvällen vilket innebar att det var dags för årets första träningspass på ett kyligt Södertälje Fotbollsarena. En drös av spelare från fjolårets säsong blandat med nya provspelare träder ut på spelplanen i januarimörkret. Ut kliver ett välbekant ansikte och det rör sig om klubbikonen, nu tillbaka i SFC, Özcan Melkemichel som leder sitt första träningspass som huvudtränare för Syrianska efter tio års frånvaro. Nu påbörjas ett febrilt arbete med lagbygget för säsongen 2023.

Redaktionen kommer att längre fram utföra en intervju med Özcan om hans återkomst till Syrianska. Men för nu önskar vi honom ett stort lycka till i hans nya uppdrag och hälsar Özcan ett stort, och hjärtligt välkommen tillbaka till Syrianska FC. #TiheSuryoye

Andrew Moro
januari 16, 2023