Det var inte den mest smickrande insatsen när Syrianska tog emot IFK Eskilstuna under söndagseftermiddagen. Med en del spelare avstängda stod SFC för en svagare första halvlek som sedan följdes upp av en bättre sådan och Syrianska krönte en intensiv vecka med en viktig seger när man besegrade Eskilstuna med 2-1.

Det är bara att vara ärliga, första halvlek var inte alls bra. Syrianska lyckades inte etablera något spel på offensiv planhalva och när man väl kom fram var det halvdant och misstag satte sin prägel på spelet. IFK Eskilstuna skapade inte särskilt mycket men var nära flera gånger om att ta ledningen. Men 0-0 stod sig fram till paus och insatsen var minst sagt, undermålig.

Syrianska kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och tog tag i taktpinnen direkt. Rödgult kom igång med sitt kombinationsspel där Kenneth Carlie och Alessandro Visconti fick agera som huvudpjäserna på topp. Med dryga timmen spelad kunde Syrianska ta ledningen med 1-0 när en lång hörna blir en bra variant istället. Christian Moche nådde högst på Matteus Behnans försök att få in bollen i straffområdet igen och SFC hade tagit ledningen. Glädjen blev kortvarig när Eskilstuna stack upp och målvakten Felix Eriksson misstajmat en utrusning och rev ner anfallande spelare. Straff för IFK Eskilstuna som förvaltade straffen säkert och jämnade ut resultatet till 1-1. Syrianska gav dock svar på tal. Kenneth Carlie assisterade Alessandro Visconti som upptäckte en fin yta till höger om målvakten och placerade bollen säkert i mål. Säsongens andra mål för Visconti som också fick göra sin första match från start. Därefter hade Syrianska bra kontroll på matchen och kunde, med lite mer skärpa i den sista tredjedelen, sätta spiken i kistan. Men 2-1 stod sig matchen ut och Syrianska var åter tillbaka på vinnarspåret efter en tuffare vecka med två raka poängtapp mot United och IFK Lidingö.

Det var en oerhört viktig seger för att fortsätta hänga med i toppen. Vi vill som så många gånger förr tacka våra fantastiska supportrar för en fantastisk läktarinsats och därav uppmana alla andra rödgula supportrar att fortsätta stötta oss i vår jakt tillbaka mot högre höjder. Nästa match spelas på lördag, den 4:e juni när tabelljumbon Värmbols FC gästar Syrianska och Södertälje Fotbollsarena med avspark kl 17:30. Tillsammans är vi starka! #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – IFK Eskilstuna 2-1 (0-0)