Ett fem veckor långt uppehåll tog sin slut när Syrianska drog igång serien på hemmaplan i lördags med Nyköpings BIS som gästande lag. Omkring 700 personer hade hittat till Södertälje Fotbollsarena för att se Syrianska ”bara” ta en poäng, med lite mersmak i en match där det uppstod mycket irritationer.

Syrianska inledde inte alls bra och det var Nyköping som tog tag i taktpinnen. Den dåliga inledningen straffade rödgult då Nyköping kunde ta ledningen redan i den 13:e minuten. Bortalaget hade även två andra frilägen i den första halvleken, men Peter Stahl stod för fantastiska räddningar och höll kvar rödgult i matchen. Det dröjde fram till den 30:e minuten ungefär innan Syrianska började arbeta sig in i matchen och skapa ett antal farliga målchanser. I halvlekens sista minuter fick Syrianska två ypperliga lägen när Ramez Matti fick se sitt skott bli rensad på mållinjen efter att ha överlistat Gustaf Halvarsson och på returen fick Kenneth Carlie till ett skott som även den rensades på mållinjen av en försvarare. Den här gången skrek de rödgula spelarna efter hands men fick inget gehör från domaren som lät spelet fortgå. Bara minuten senare kunde Kenneth Carlie sätta dit sitt 6:e mål för säsongen och kvitteringen var ett faktum för Syrianska, efter att Afram Hanna lyckats trä igenom bollen med en djupledspassning till Carlie. Halvleken slutade med 1-1 och det blev mycket irriterat i samband med kvitteringsmålet efter att motståndarlagets tränare fått ett rött kort.

Rödgult fortsatte att ha kontroll över matchen i den andra halvleken, en halvlek som gick ned i kvalitet. Det var mycket kamp om boll och Syrianska kom inte till så många chanser som man hade velat, samtidigt som Nyköping inte kom till några farligheter alls. Tempot i matchen förstördes i mångt och mycket av domarens konstanta blåsningar och det blev minst sagt irriterat på planen. Slutresultatet blev 1-1 och sett till matchbilden borde SFC ha dragit det längsta strået, men det kunde likväl ha slutat i en förlust med tanke på bortalagets missar i den första halvleken.

En svit på fem raka segrar bröts i återstarten och det är att ta nya tag inför nästa match som spelas på lördag den 6:e augusti, kl 17:00. Då gästar Enskede IK Södertälje Fotbollsarena och Syrianska i en ny tuff match där rödgult siktar på att studsa tillbaka och hamna på vinnarspåret igen. #TiheSuryoye

Matchfakta: Syrianska FC – Nyköpings BIS 1-1 (1-1)
Mål: Serder Hamo 13′ (NBIS), Kenneth Carlie 46′ (SFC)
Varningar: Jonathan Gürsac 15′ (SFC), Matteus Behnan 27′ (SFC), Ramez Matti 45′ (SFC), Sebastian Younan 83′ (SFC), Majkel Bagir 91′ (SFC), Enis Ahmetovic 93′ (NBIS)
Startelva SFC: Stahl – Younan, Ingvarsson, Gürsac, Chantarumporn (Üre 72′) – Behnan, Hanna – Carlie, Matti, Carabajal (Visconti 69′) – Bagir