Skulle du kunna presentera lite kort?
– Jag heter Robert Gejskog och är 51 år gammal, har två barn. 10 och 13, som spelar fotboll. Har min egen fotbollsbakgrund i en klubb i Norrköping som heter Simontorps IF. Som fotbollstränare har jag tränat lag i Boo FF i 7 år och tränat min son under hela hans uppväxt. Jag har gått UEFA B tränarutbildningen.

Vad kommer din roll att vara inom Syrianska?
– Jag kommer att arbeta som fotbollsutvecklare vilket innebär att jag kommer säkerställa att Syrianskas utbildningsplan efterföljs, detta genom träningsbesök, matchbesök, samt ledarträffar. Jag kommer att ha ett nära samarbete med Daniel (akademichef) och föreningens ungdomstränare, kring hur vi kan fortsätta utveckla vår utbildningsplan. Jag tycker det är jättespännande och så vitt jag vet har den här rollen inte funnits i klubben innan. Jag tycker det är viktigt att klubben gör den här satsningen för att klubben ska utbilda fotbollsspelare. De unga spelarna ska få en bra utbildning så att de upplever att det finns goda förutsättningar att utvecklas inom Syrianska, hela vägen från juniorlagen upp till A-laget. På den vägen ska det givetvis också finnas glädje i att spela fotboll. Målet är att det ska vara så pass bra att det inte ska löna sig att lämna SFC. Jag ser fram emot utmaningen som väntar.

Vi välkomnar Robert till Syrianska och önskar honom ett stort lycka till i den nya rollen! #TiheSuryoye

Andrew Moro
augusti 25, 2023